Hjemmebagte pitabrød (Grove)

Hjemmebagte pitabrød (Grove), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hjemmebagte pitabrød (Grove), billede 4 Hjemmebagte pitabrød (Grove), billede 1 Hjemmebagte pitabrød (Grove), billede 2 Hjemmebagte pitabrød (Grove), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær, frisk
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
150 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
275 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Rør gæren ud i lunkent vand og mælk (lillefingervarmt). Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Del dejen i 10 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 12 cm i diameter). Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. 10 minutter.

Bag pitabrødene midt i ovnen ved 275 grader varmluftsovn C til de er gyldne ca. 5 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 136680 gange,
og udskrevet 4234 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (45 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6739 (1604 kcal)
KJ pr. stk. 673 (160 kcal)
Vægt ialt 754 gram
Vægt pr. stk. 75 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 893 KJ (212 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 1.8 gram
Kulhydrat 44.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-05 11:35:59
Dårlig opskrift. Ud af 12 stk blev kun 1 perfekt de andre var flade og tørre

  -   2015-06-09 19:41:50
God opskrift. Nem at lave og dejlige. Det er meget vigtigt, at rulle pita bollerne helt ud, ellers blmiver de ikke hule. Jeg blev nød til at skrue ned for tiden, så min pita brød fik kun ca. 2-3 min. De blev mega gode 👍🏻

  -   2015-04-01 01:26:26
De er super gode, jeg supplerede opskriften med 1/2 dk olie. Ang mel, kom jeg i til den slap skålen, men stadig var lidt klisteret, det udlignede sig under hævningen. Kan bestemt anbefales.

  -   2013-06-25 13:48:27
Fantastisk nem opskrift. For en mere børnevenlig udgave erstat Graham melet med havregryn. De er et hit for både store og små børn. HUSK at rulle dem godt ud med kagerullen, så de bliver hule indeni :)

  -   2012-04-19 12:15:08
Virkelig perfekte pitabrød! Meget mere lækre end dem der kan købes.

  -   2011-07-05 01:18:42
kom olie i !

  -   2011-06-03 22:02:50
Ikke særlige gode - de bliver ikke hule og er meget tøre.

  -   2009-08-15 15:59:41
De første pitabrød vi bagte havde vi ikke fået rullet nok ud, de blev ikke hule, de næste rullede vi mere ud og så blev de hule. Det er altså vigtigt at de bliver rullet nok ud hvis de skal være hule, men ellers er det nemt lige at køre en gang med en kniv nede i brødet.

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg brugte durummel i stedet for grahamsmelet, de blev lidt mere pitaagtige sys jeg, jeg brugte kun vand (3dl) ingen mælk... de blev slet ikke tørre :D

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvordan får man pitabrødene hule, ligesom dem man køber, så de kan fyldes???

  -   2005-01-01 01:01:01
det er ikke en ret god opskrift den er meget tørt