Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fiske- og skaldyrssuppe med urter

Fiske- og skaldyrssuppe med urter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Muslinger - Blåmuslinger

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
500 g.friske blåmuslinger
12 østers
4 jomfruhummere
300 g.torskefilet
2 dl.tør hvidvin
2 hakkede skalotteløg
8 spsk.piskefløde
 finthakkede urter efter smag: dild, kørvel, purløg, persille og timian
50 g.smør
 


Opskrift:

muslingerne må ikke være for store, men skal derimod være tunge, der betyder at de er fulde af saltvand og levende.

De renses med en stiv børste, hvis nogle ikke vil lukke sig, bør de kasseres.
Muslingerne kommes i en gryde med vinen og skalotteløg. Dampes åbne under låg i ca. 10 min., ide gryden rystes et par gange undervejs. Muslingerne tages ud af skallen, og hvis nogle ikke har åbnet sig kasseres de også. Suppen sies over i en gryde.

Østers åbnes, så saften fra dem opsamles i samme gryde. De åbne østers gemmes sammen med muslingerne. Halerne pilles ud af jomfruhummerne og de deles i to på langs, idet den sorte tarm samtidig fjernes.

Torsken skæres i tern ca. 1.5 x 1.5 cm.

Fonden (suppen) koges uden låg til den er reduceret til 2/3 over kraftigt blus. Smørret piskes i den varme, men ikke kogende suppe i små klumper. Torsk og skaldyr tilsættes.
Det må stadig ikke koge, men snurre svagt i 4 min.
Smages til med salt og peber.

Fløden piskes let og vendes i, urterne tilsættes og suppen serveres straks.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (6 stemmer)

Opskriften er vist 21184 gange,
og udskrevet 301 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu