Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Abrikoslagkage

Abrikoslagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :


Abrikoslagkage, billede 4 Abrikoslagkage, billede 1 Abrikoslagkage, billede 2 Abrikoslagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Kagebunde:
6 æg
250 g.sukker
120 g.kartoffelmel
90 g.hvedemel
0.75 tsk.bagepulver
 smør eller margarine og rasp til formene
 
 Fyld:
4 dl.piskefløde
100 g.valnøddekerner
250 g.abrikosmarmelade
1 ds.halve abrikoser (ca. 450 g)
 
 Pynt:
1 dl.piskefløde
 


Opskrift:

Kagebunde (2 springformé à 1½ l):
Pisk hviderne helt stive og tilsæt æggeblommerne under piskning, én ad gangen. Tilsæt sukker og pisk nogle minutter.
Sigt de to slags mel og bagepulveret og vend det i æggemassen. Smør formene og drys dem med rasp. Hæld dejen i og bag ca. 25 min. ved 175 grader C. alm. ovn.

Lad kagerne svale af, inden de hver flækkes til 2 bunde.


Pisk 3 dl af fløden og hak 3/4 af nødderne. Vend de hakkede nødder i flødeskummet.

Læg bundene sammen med abrikosmarmelade og flødeskum. Sæt kagen koldt ca. 12 timer.

Lad de halve abrikoser løbe godt af. Pisk det sidste fløde lige før kagen skal serveres og smør det over. Læg abrikoserne på og drys med de sidste nøddekerner.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (8 stemmer)

Opskriften er vist 30023 gange,
og udskrevet 433 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2011-04-03 10:39:48
Vi brugte kun 3 bunde da den ellers ville blive for høj, af springform brugte vi en på 21 cm. i diameter.