Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Franskbrød

Franskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Franskbrød, billede 4 Franskbrød, billede 1 Franskbrød, billede 2 Franskbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Birkes
   
   
Opskrift:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie. Bland melet i lidt ad gangen, til dejen er tilpas. Ælt dejen godt, gerne 15 minutter. Hæver ½ time.

Form dejen til et aflangt brød. Lad det efterhæve i 15 minutter.

Pensl med vand eller æg og drys med birkes eller anden frø.

Bag brødet ved 200 grader C. alm. ovn i ½ time.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Franskbrød

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (93 stemmer)

Opskriften er vist 185041 gange,
og udskrevet 3699 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9466 (2253 kcal)
KJ pr. Brød 9466 (2253 kcal)
Vægt ialt 945 gram
Vægt pr. Brød 945 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1001 KJ (238 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 40.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Laura  -  2017-10-28 11:16:10
Den er et dejligt brød. Bliver extra god hvis man putter en spsk chiafrø i! 😂

Eline 2014 10/10   -  2014-10-16 09:56:01
Hvis du ha endestykker af rugbrød så frys disse, og put dem i fransbrødsdejen. Rugbrødssrykkerne lægges i blød dagen før i noget vand, så husk at regne det med i vandmængden

Glerup  -  2014-07-01 14:34:52
Et ganske udmærket brød, når det får lov at hæve lidt længere og man ikke har mælk eller lign hjemme.

grethe fich-olsen  -  2013-09-15 16:41:46
når jeg bager franskbrød og boller, kommer jeg havreklid,ca 6-8 skefulde i dejen,som erstatter,noget af hvedemelen,det er sundere og smager virkeligt godt. prøv dette.vel bekomme. venligst G. Fich-Olsen.

kirsten larsen  -  2013-09-11 18:13:34
godt brød, men jeg lader det hæve 45 min og tilsætter lidt sødemiddel, laver altid 3 brød af gangen,det er hvad der kan være i min ovne. birkes er i sukkerstrør, giver en jævn fordeling. det tager 2 timer fra jeg begynder til brødene kommer ud af ovnen.

Bager  -  2013-08-11 03:23:59
Prop lidt sukker i så blive den mere gylden. Fordi sukker i dejen bliver presset ud af via damp og ligger sig på skårben og bliver karameliseret af varmen og bliver mere gylden. 15 til 20 g sukker cirka

Søren  -  2013-05-22 11:45:18
brødet bliver godt med 100g rugmel, og 50g femkorns blaning

Jane Holmberg  -  2012-01-15 17:07:19
Dejligt brød - men tilsæt lidt mere vand mindre salt og lad det hæve i 1½ til 2 timer.

Lolle73  -  2011-10-13 12:05:51
Skift halvdelen af melet ud med grahamsmel, så har man noget godt madbrød.

jørgen  -  2010-10-02 17:20:54
et rigtig godt franskbrød må gerne hæve 1 time så er det perfekt

Elena Julia  -  2009-07-15 12:51:20
Rigtig lækkert brød, let at lave og mætter godt.

  -  2007-10-01 22:22:04
Dejen kan sagtens tåle 2 tsk. salt

Jolle  -  2007-08-29 20:12:47
VIGTIGT, put kun halvt så meget salt i. Det er alt for meget, og dobbelt så meget som i enhver anden franskbrødsopskrift.

  -  0000-00-00 00:00:00
Dejen skal hæve i længere tid.