Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fynsk brunsviger

Fynsk brunsviger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Yogi

Indsendt :

Fynsk brunsviger, billede 4 Fynsk brunsviger, billede 1 Fynsk brunsviger, billede 2 Fynsk brunsviger, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
50 gram Gær
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
150 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
0.5 brev Kagecreme (pulver) maizena Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Dej:
Margarinen smeltes og kommes i en skål.
Det lunkne vand tilsættes, og når blandingen har håndtemperatur tilsættes gæren.
Mel og sukker blandes, og sigtes i dejen under omrøring.
Ælt massen i ca. 5 minutter.
Dejen hæver i ca. 10 minutter til 3-dobbelt størrelse.

Fyldet:
Margarine og brun farin smeltes sammen.
Tilsæt siruppen.
Lige før brug rystes mælken sammen med kagecremen, og røres i smørblandingen.

Dejen trækkes ud i en bradepande beklædt med bagepapir.
Fyldet hældes ovenpå og kagen sættes nederst i en forvarmet ovn ved 200 gr. , hvor den bages i ca. 12 minutter.

Tips:

Når kagen tages ud af ovnen, bliver den ekstra god, hvis du taber den fra ½ meters højde ned på et varmebestandigt underlag. Det får kagen til at sætte sig.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (38 stemmer)

Opskriften er vist 96378 gange,
og udskrevet 1384 gange.


Energi:
KJ total 18145 (4320 kcal)
KJ pr. Pers. 1512 (360 kcal)
Vægt ialt 1360 gram
Vægt pr. Pers. 113 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1334 KJ (317 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 12.6 gram
Kulhydrat 48.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Klara 19 år  -  2019-10-23 16:32:21
Jeg prøvede med smørbar(Naturli) og havredrik og det smagte SUPER godt og det er også meget bedre for naturen så synes helt klart at i skulle prøve det🤗


Lilian.  -  2019-05-17 21:44:33
I min verden, skal der slet ikke krem i en brunsviger. - Det er for moderne til mig.


Preben-Svend-Aage  -  2017-03-26 17:25:37
Det der trick med lige at tabe en ½ meter er virkelig en smart idé - det giver virkelig lige det sidste! En super opskrift :P


Maja  -  2016-04-08 16:07:30
Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, dog har jeg kommet en lille smule mere mel i. Men synes godt nok den er meget flad da den kom ud af ovnen, også virker den meget rå i dejen uden at være det?


pige 17år  -  2015-01-24 09:55:43
Rigtig lækker brunsviger. Nem at lave og bliver snasket og god som bagerens :)


Fynboen  -  2014-12-24 16:14:40
Tak for en fantastisk opskrift! Den er intet mindre end PERFEKT! Endelig opskrift på en RIGTIG brunsviger.


  -  2013-03-13 10:00:01
Intet mindre end perfekt brunsviger! Svampet og skøn snasket! Nam nam...


Mikael (fynbo)  -  2011-06-13 20:06:17
genial kage der har høstet stor anerkendelse blandt familie og venner og jeg har så hævetiden oppe på 30-40 minutter istedet for dine 10. Men top karakter herfra.


Mads  -  2011-03-08 15:21:51
Den smagte rigtig lækkert vil anbefale den til alle mine venner, mmmmhhhhhh mums