Kafferoulade med hindbærpure

Kafferoulade med hindbærpure, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Bund:
6 æggehvider
200 g.hakkede nødder
350 g.flormelis
2 spsk.hvedemel
 
 Creme:
200 g.smør
200 g.flormelis
6 æggeblommer
3 dl.piskefløde
2 spsk.frysetørret kaffe (pulverkaffe)
 
 Pure:
200 g.hindbær (friske eller frosne)
50 g.sukker
 saften af 6 appelsiner
 
 
Opskrift:
Æggehviderne til bunden piskes stive og de øvrige ingredienser vendes heri. Dejen smøres ud på bagepapir på pladen til en ret tynd firkant. Bages ved 160 grader i forvarmet ovn til let gylden omkring 25-30 min.

Til cremen piskes smørret luftigt med flormelis i en kasserolle. Æggeblommerne piskes heri, en af gangen og til sidst fløden. Over svagt blus eller over vandbad varmes cremen forsigtigt op til lige inden den skiller. Tages af varmen, piskes godt igennem og smages til med pulverkaffe.
Afkøles let.

Cremen smøres på den let afkølede bund, der rulles sammen til en rulade.

Hindbærrene, sukker og appelsinsaft gives et kort opkog til sukkeret er smeltet. Pureres kort i blender og afkøles

Rouladen anrettes i skiver på en bund af hindbærpure.

Til pynt kan lidt flormelis og pulverkaffe sigtes over





karakterer:
Opskriften er vist 27139 gange,
og udskrevet 386 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Rouladen er lidt svær at få til at hænge sammen. Jeg vil anbefale, at man afkøler bunden helt, inden rouladen skal rulles sammen. Cremen kan godt være svær at piske stiv, men jeg har prøvet at stille den i fryseren, inden den skal smøres på bunden. Rouladen kan sagtens fryses - det gør den faktisk nemmere at skære ud. Og på trods af diverse besværligheder i forbindelse med tilberedelsen, så er denne roulade absolut anbefalelsesværdig!