Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tunmousselagkage

Tunmousselagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Tunmousselagkage, billede 4 Tunmousselagkage, billede 1 Tunmousselagkage, billede 2 Tunmousselagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 ds.tun vand (300 g kød)
1 spsk.tørret dild
200 g.god mayonnaise
2 spsk.18% creme fraiche
 salt
 peber
2 spsk.revet løg
 
12 husblas, blade
1 dl.citronsaft
 
5 dl.fløde
 
1.5 posetoastbrød
 
 Pynt:
100 g.røget laks i skiver
1 glaskaviar
 agurk
 tomatblomst
1 flaskeskaldyrsdressing 2.5 dl.
 


Opskrift:

Mos det afdryppede tunkød med dild og rør mayonnaise, creme fraiche, salt, peber og revet løg.

Smelt opblødt husblas over vandbad, tilsæt citronsaft og rør det i tunblandingen.

Pisk fløden og vend det i.

Skorpen skæres af toastbrødet, som så skæres til så det passer i en springform. Halvdelen af moussen fordeles over. Så et nyt lag brød og tunmousse, slut af med brød. Pak spriongformen godt ind i med vitawrap og stil den i køleskabet natten over.


Tunmousselagkagen vendes ud på et fad som pyntes med salat. Selve lagkagen pyntes først med skaldyrsdressing, halve citronskiver lægges rundt i kanten røget laks i skiver foldes til rosetter som fyldes med kaviar, og i midten pyntes med agurkespringer og tomatblomst.

Tips:

Springformen skal være ca. 25 cm. i diameter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (24 stemmer)

Opskriften er vist 86391 gange,
og udskrevet 1570 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

gitsen  -  2018-01-22 11:59:07
Alt for meget brød , vil hellere servere et brød til og rejecreme eller lignende .


  -  2014-05-25 20:45:39
Birthe: Har lavet den flere gange med tortillas det er også rigtig godt


mikael  -  2011-12-29 23:15:37
De tundåser jeg plejer at købe indeholder 140/150 gr drænet tun. Så hvad er rigtigt? 4 dåser tun eller 300 gr tunkød? eller er begge dele rigtigt, hvis bare man køber små dåser?


Pernille:   -  2011-05-02 11:01:06
jeg lavede den som forret til min datteres konfirmation. Den en nem og kan laves dagen før og så pyntes samme dag. Det var en stor succes. Jeg pyntede med rejer, sort kaviar og tomatblomster. Havde karse på to af siderne og agurkeskiver på de to andre sider.


Kristina  -  2011-03-27 14:48:01
Den er lige til UG kryds og slange... Super go' -jeg pyntede dog med halve æg hvor blommen blev rørt sammen med en smule mayonnaise, og sprøjtede tilbage i det ½ æg! Samt rejer -i stedet for laks! Skal lave den igen til personalefesten hvor jeg vil bruge vagtle æg i stedet for alm. æg..


  -  2010-04-17 15:26:20
Den var godt nok meget lækker..!! Gæster elskede den og alle skulle lige ha et sidste stykke... Absolut et hit!


Jeannette  -  2009-12-30 19:36:05
Absolut et hit..! Der blev ikke plads til meget hovedret ;D Den er også på programmet til nytårsaften.


Helle Jensen  -  2009-02-25 17:41:29
Stort arbejde - men lønnen er derefter.... HOLD DA K... DEN R GOD.. Jeg pyntede med rejer i stedet for laks. Det kan sagtens bruges.


rikke  -  2009-02-23 11:28:44
Super lækker opskrift! Jeg pyntede den dog med rejer og kaviar. Lavede en creme fraiche dressing smagt til med dild, salt og peber. Mine gæster var ellevilde.


mira  -  2008-08-12 14:00:11
den er virkelig god, i SKAL prøve den, meget nemt og meget lækkert