Æggeblommerne piskes sammen med citronsaft over vandbad, til det bliver tykt og cremet. Smørret piskes i lidt ad gangen. Saucen smages til med salt og peber.
Piskefløden piskes til flødeskum som vendes i saucen lige inden servering.
Mousseline sauce passer fint til sarte fiskeretter, souffleer samt til friske asparges.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.6
(12 stemmer)
Opskriften er vist 84846 gange, og udskrevet 1588 gange.
Energi:
KJ total 4987 (1187 kcal)
KJ pr. Pers. 1246 (296 kcal)
Vægt ialt 280 gram
Vægt pr. Pers. 70 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1781 KJ (424 kcal) Protein 2.7 gram Fedt 45.7 gram Kulhydrat 2.7 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Milena - 2020-08-01 15:51:11 Jo det skal fløde og en lille sjat hvidvin
Anne Birte - 2013-06-09 18:13:39 Brug 38 0/0 creme fraiche i stedet for piskefløde,
Karsten - 2011-04-30 19:33:57 Det er netop flødeskummet der er karakteristisk for mousselinen.
- 2011-03-29 16:12:10 der skal ikke fløde i
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider