Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Vandbakkelser med kaffecreme

Vandbakkelser med kaffecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Julie

Indsendt :





Ingredienser:
 Dej:
2 dl.vand
100 g.smør
1 tsk.sukker
100 g.hvedemel
3 æg
 
 Kaffecreme:
1.5 dl.stærk kaffe (evt. pulverkaffe)
2 æggeblommer
2 spsk.sukker
1 spsk.maizena eller hvedemel
2.5 dl.pisket piskefløde
 
 Kaffeglasur:
200 g.flormelis
3-4 spsk.næsten kogende stærk kaffe
 


Opskrift:

I en tykbundet gryde kommes vand, smør og sukker. Dette koger op, gryden flyttes fra varmen og melet dryses i lidt efter lidt. Dejen røres sammen med en ske, gryden sættes over varmen igen, og her bager dejen sammen som til en "melbolledej." Lidt efter - kun 2 min.- tages gryden fra varmen. Afsvaler få minutter, hvorpå de hele æg piskes i, et ad gangen. Det er vigtigt, at det sidste æg hældes i meget langsomt, så dejen ikke bliver for tynd. Dejen skal være tung og må ikke løbe ned ad skeen, kun som tunke klatter. Den sættes med to teskeer på en smurt plade. Bager på nederste rille ved 225 grader ialt. 20-25 min.- måske den sidste del af tiden kun ved 200 grader. Tag en kage ud og se, om den falder sammen. Sker dette, skal kagerne bage lidt længere. Kagerne tages ud of afsvaler på en rist.

Kaffecreme:
I en tykbundet gryde piskes æggeblommer med sukker, mel og den kolde kaffe - måske skal der 1/2 dl mere kaffe i under kogningen. Det hele bringes i kog - pisk hele tiden, og bliver cremen for stiv, tilsættes lidt mere kaffe. Cremen afsvaler. Fløden piskes og plandes i.

Toppen af vandbakkelserne klippes næsten af med en saks og fyldes med kaffecremen.

Tips:

Vandbakkelserne kan fryses med kaffecremen, men ikke med glasur, der vil springe af ved optøningen. GOD FORNØJELSE!!







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 10532 gange,
og udskrevet 222 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

laura  -  2012-02-04 16:39:18
de hæver ikke prøv at putte bagepulver i.


mhtider  -  2010-04-18 12:02:12
Prøv og lave dem dagen før du skal bruge dem, så de får lov til at, sætte sig, så bliver de endnu lækre