Lammefrikasse

Lammefrikasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lammefrikasse, billede 4 Lammefrikasse, billede 1 Lammefrikasse, billede 2 Lammefrikasse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammebryst
0.25 knoldselleri
2 gulerødder
2 porre
3 stilketimian
 
300 g.friske ærter (bælget vægt)
6 nyegulerødder, skivede
1 lilleblomkål, delt i små buketter
 
50 g.smør
3 spsk.hvedemel
 Ca. 1 l suppe/kogefond
1 dl.piskefløde
2-3 spsk.hakket persille
 salt
 peber
 
Opskrift:
lammekødet udbenes og skæres i passende stykker. Sættes over i en gryde med så meget vand at det lige dækker og bringes i kog.

Suppen skummes, og selleri, gulerod og porre (alle groft skårne) samt timian tilsættes. Lad det simre i 40 min. eller til kødet er mørt

Kødet tages op og suppen sies, grøntsagerne kasseres.

Suppen kommes atter i gryden Kød og friskbælgede ærter, nye gulerødder i skiver og blomkål i små buketter tilsættes og koger 5-6 min.

Suppen sigtes fra igen, kød og grøntsager gemmes.

Smørret smeltes, og melet røres heri, rister let inden suppen tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring.
Fløden tilsættes, det koges godt igennem og denne sauce smages til med salt og peber .

Kød og grønsager lunes kort i saucen, persillen drysses over og retten serveres.

Gerne med små kartofler til






karakterer:
Opskriften er vist 35194 gange,
og udskrevet 873 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-11-20 18:27:16
Den lammefrikasse' smager himmelsk.