friske ærter (bælget vægt)300 g. friske ærter (bælget vægt)
6
nye
gulerødder, skivede6 nye gulerødder, skivede
1
lille
blomkål, delt i små buketter1 lille blomkål, delt i små buketter
1
dl.
piskefløde1 dl. piskefløde
maizena til jævning maizena til jævning
2-3
spsk.
hakket persille2-3 spsk. hakket persille
salt salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
Opskrift:
lammebrystet udbenes og sættes over i en gryde med så meget vand at det lige dækker.
Suppen skummes, og selleri, gulerod og porre (alle groft skårne) samt timian tilsættes.
Lad det simre i 40 min.
Kødet tages op og skæres i passende stykker.
Suppen sies, kommes atter i gryden og koger til den er reduceret noget.
Fløden tilsættes, det koges godt igennem og denne sauce smages til med salt og peber og jævnes til den ønskede konsistens med maizena udrørt i lidt koldt vand.
Blomkål og gulerødder koges i letsaltet vand i 5-6 min og løber af i en sigte.
Kødet, gulerødder, blomkål og ærter lunes kort i saucen, persillen drysses over og retten serveres.
Gerne med små kartofler til
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(3 stemmer)
Opskriften er vist 30500 gange, og udskrevet 780 gange.
Kommentarer
Susanne Ibsen - 2014-11-20 18:27:16 Den lammefrikasse' smager himmelsk.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider