Lammefrikasse
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
lammekødet udbenes og skæres i passende stykker.
Sættes over i en gryde med så meget vand at det lige dækker og bringes i kog.
Suppen skummes, og selleri, gulerod og porre (alle groft skårne) samt timian tilsættes. Lad det simre i 40 min. eller til kødet er mørt Kødet tages op og suppen sies, grøntsagerne kasseres. Suppen kommes atter i gryden Kød og friskbælgede ærter, nye gulerødder i skiver og blomkål i små buketter tilsættes og koger 5-6 min. Suppen sigtes fra igen, kød og grøntsager gemmes. Smørret smeltes, og melet røres heri, rister let inden suppen tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring. Fløden tilsættes, det koges godt igennem og denne sauce smages til med salt og peber . Kød og grønsager lunes kort i saucen, persillen drysses over og retten serveres. Gerne med små kartofler til |
|
|
Opskriften er vist 35194 gange,
og udskrevet 873 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Susanne Ibsen - 2014-11-20 18:27:16 Den lammefrikasse' smager himmelsk. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne