Focaccia 03

Focaccia 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 15 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Michelle

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
4 dl.vand
25 g.gær
0.5 dl.olivenolie
2 tsk.salt
1 spsk.Mørk Sirup
0.5-1 dl.friskhakkede krydderurter f.eks. oregano timian eller basilikum
2.5 dl.durummel
6 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Det er nemmest at bruge foodprocessor, for dejen skal æltes længe.Smuldr gæren i skålen og tilsæt vand og sirup. Rør til gæren er opløst. Tilsæt mel og krydderurter, og lad maskinen køre ved lav hastighed i 2-3 minutter. Olien blandes i, og dejen æltes yderligere i 10 minutter. Tilsæt saltet og ælt nu dejen ved høj hastighed, til den slipper skålens kanter, 5-8 minutter.Pensl en bradepande med olivenolie og læg dejen heri. Pensl oversiden med olivenolie og dæk med plastfilm. Lad hæve i 2 timer. Strø mel på bordet, hæld dejen ud og skær den i tre længder, som hver skæres i 5-6 lige store stykker. Læg dem på en plade med bagepapir. Bland olivenolie og revet hvidløg. Lav fordybninger i dejen og pensl med olien. Tryk halve oliven samt et par stykker tomat i fordybningerne. Drys pinjekerner og flagesalt over.Sæt pladen i en 250° C varm ovn og spray godt med vand. Bages i 8 minutter og køles af på en rist.


Tips:

Brødene kan sagtens fryses. Frosne brød varmes et par minutter i ovnen inden serveringen.


karakterer:
Opskriften er vist 9258 gange,
og udskrevet 195 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2015-08-22 15:50:05
Rigtig godt og meget lækkert og smagfuldt brød, som smager bedre end i Italien. Jeg har ingen foodprocessor. Men æltede den 10 minutter ved håndkræft (det er godt for overarmene), og det er anstrengelserne vær. Hvor smager det brød godt. Familien var helt vilde og glæder sig til næste gang jeg laver det.

Mig  -  2008-04-18 16:52:49
Jeq synes i skulle prøve den, denne opskrift er helt vildt god jeg glemte at sætte billeder ind da jeg lavede dejen men jeq kan godt selv lide dejen...