Glaseret abebrød

Glaseret abebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Krydderurter - Kanel

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red:

Glaseret abebrød, billede 4 Glaseret abebrød, billede 1 Glaseret abebrød, billede 2 Glaseret abebrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
70 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 knsp. Kardemomme, stødt
   
  Fyld:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1.25 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Glasur:
75 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Dej:
Smørret smeltes, rør mælken i det smeltede smør (må nu max være 37 grader C). Gæren smuldres i og røres ud. Æg tilsættes og røres ud i. Mel sigtes i dejen og dejen æltes til den er blank og smidig men fast nok til at trille til små kugler.

Fyld:
Smørret smeltes og afkøles.
Sukker, farin og kanel røres sammen.

Dejen trilles til en pølse som deles i mange små kugler (vi fik godt 30 kugler). Kuglerne som dyppes i det smeltede smør, og straks herefter rulles i sukkerblandingen.
Læg kuglerne i en springform ca. 23 cm. i diameter og hæver ca. 15 minutter.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 23 min.

Rør en glasur af flormelis og kogende vand, og fordel det på den let afkølede kage.


karakterer:
Opskriften er vist 1369 gange,
og udskrevet 17 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13274 (3160 kcal)
KJ pr. Pers. 2212 (526 kcal)
Vægt ialt 889 gram
Vægt pr. Pers. 148 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1491 KJ (355 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 17.0 gram
Kulhydrat 47.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu