sukker puddersukker eller rørsukker230 g. sukker puddersukker eller rørsukker
2
æg2 æg
2
tsk.
vanilieessens eller vaniliesukker2 tsk. vanilieessens eller vaniliesukker
2½
tsk.
bagepulver2½ tsk. bagepulver
1
tsk.
salt1 tsk. salt
75
g.
havregryn75 g. havregryn
75
g.
femkornsflager 75 g. femkornsflager
300
g.
hvid hvede eller alm. hvedemel300 g. hvid hvede eller alm. hvedemel
75
g.
mørk chokolade hakket75 g. mørk chokolade hakket
75
g.
hvid chokolade hakket75 g. hvid chokolade hakket
50
g.
nougat hakket50 g. nougat hakket
Opskrift:
Rør sukker og smør sammen til en cremet masse.
Tilsæt æggene, et af gangen og rør godt rundt.
Tilsæt grynene, melet, bagepulver samt vanilie. Rør godt rundt.
Tilsæt hakket chokolade og nougat.
Sæt passende skefulde (dessertske) (60 stk.) på en plade med bagepapir.
Afhængige af hvor store man ønsker sine cookies bliver der 40 eller 60 stk. af denne opskrift.
Bagetid ca. 15 minutter ved 180 grader C. alm. ovn, hold øje med dem, de skal være let gyldenbrune.
Tips:
Du kan naturligvis erstatte femkornsflager med alm. havregryn.
Du kan også tilsætte mandler, hasselnødder, rosiner, tørrede abrikoser istedet for chokolade. Det er kun din fantasi der sætter grænserne. Prøv dig frem.
Disse er også gode til kagedag i skolen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.7
(30 stemmer)
Opskriften er vist 46190 gange, og udskrevet 395 gange.
Kommentarer
Anja - 2014-12-17 23:02:27 Så lækre! Har bagt dem flere gange og både venner og familie er superglade for dem :-)
Malina - 2014-10-05 16:34:36 Mums, de er gode! Jeg brugte 100 g mørk chokolade og 100 g nougat.
S+A - 2012-08-10 00:14:43 De er totalt frådern og vi fik meget ros.
Anne - 2012-02-05 20:04:17 Lækre cookies!!
Jeg tilsatte lidt nescafé til opskriften, og det var en success.
Dejlig opskrift - kan varmt anbefales!
- 2011-01-15 13:16:54 bedste cookies EVER!!! virkelig gode, men lidt dyre med alt det chokolade og nougat der skal i...men alligevel sindssyg gode!:D
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider