Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Amandas boller med 5-kornsflager med hvidhvede

Amandas boller med 5-kornsflager med hvidhvede, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 40 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Molly

Indsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
2 spsk.sukker
2.5 dl.creme fraishe
7.5 dl.lunken vand
1.5 tsk.salt
2 æg
6 spsk.olie
3 dl.femkornsflager
2 dl.mandler
1000 g.hvid hvede
 Blå birkes
 
Opskrift:
Smuldr gæren, og rør den ud i lunkent vand.

Tilsæt cremefraishe, olie, salt, sukker og æg, rør dette godt sammen.

Tilsæt femkornsflager, mandler og rør det godt sammen.

Tilsæt nu hvidhvede lidt af gangen til du har en god dej, ikke for fast.

Lad dejen hæve tildækket 1 time. Form ca. 40 boller. Lad dem efterhæve ca. 30 på pladen.

Pensl bollerne med æg og drys med blå birkes.

Bag dem ca. 15 minutter ved ca. 220 grader.

Læg et viskestykke over de varme boller, så bliver de dejlig bløde.

Tips:

Jeg blender femkornsflagerne og mandlerne. Jeg har også brugt dem til burgerboller eller sandwichboller - de skal så bare trykkes lidt flade. Der er godt med fiber i disse boller.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (6 stemmer)

Opskriften er vist 17319 gange,
og udskrevet 270 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu