Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pålægskagemand - pålægslagkage

Pålægskagemand - pålægslagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Dej:
50 g.gær
5 dl.lunken vand
2 æg
150 g.sukker
0.5 tsk.salt
850 g.hvedemel
 


Opskrift:

Gæret smuldres i det fingervarme vand og der røres til gæret er opløst. Tilsæt æggene, sukker, salt og rør det godt sammen. Mel tilsættes lidt efter lidt. Når det ikke er til at røre sammen i skålen længer så hældes dejen ud på et meldrysset bord. Nu ældes resten af melet i dejen. Dejes skal være blød og smidig så pas på med at komme for meget mel i. Når dejen er æltet godt igennem puttes den tilbage i skålen og stilles til hævning ½ time et lunt sted, med et viskestykke over skålen. Dejen tåler ikke træk.

Når dejen har hævet til dobbelt størrelse, æltes den igen.

Dejen formes nu efter eget ønske. Lægges på plade med bagepapir og dæk igen med viskestykker. Nu skal den hæve 20 minutter.

Inden bagningen pensles med lunken vand eller æg. Bages i ca. 8 minutter ved 220 grader C eller 200 grader C i varmluftovn.

Tips:

Vi har desværre ikke en egentlig opskrift på pålægskagemand eller pålægslagkage, men dette brød kan du forme efter eget ønske, jeg vil dog tro at det skal flækkes eller i hvert fald skæres fladt i toppen til kagemanden.

Til pålægslagkagen skal der jo flere lag i så både top og bund skal bruges.

Brødes kan smøres med miraclewip og pålæg efter eget ønske lægges på.


Jeg håber at I vil skrive lidt om hvad og hvordan I gør.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (21 stemmer)

Opskriften er vist 102526 gange,
og udskrevet 1560 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2018-02-07 20:59:55
Ja, fint nok. Men til hvor mange sultne personer ???????


Anja  -  2014-10-19 19:20:57
Alt for sød, det meste af sukkeret kan sagtens udelades. Man kan med fordel erstatte noget af melet med grahamsmel. Det vil også være fint at tilsætte revne gulerødder/squash.


Gagge  -  2012-07-19 11:58:36
Vi er en stor familie når vi skal holde fødselsdag herhjemme så jeg laver en dobbel også skære vi den over så vi får 4 brød og vi putter det på vi selv kan lide. dyrlægensnatmad, æg og rejer, ost med peberfrugt, rullepølse, hamberryg med ita. og brødet smager fantastisk :-)


Kis  -  2011-04-11 14:34:32
Nemt og enkelt at gå til. Flækkede den så jeg havde 2. Smurte med miracle vip, pyntede med ice berg i kanterne og kom så forskelligt pålæg på. Nemt, enkelt og rigtig lækker.


Pia  -  2010-05-11 08:41:31
Som regel former man bunden så den har form som en "mand". Herefter lægges pålæg på, på samme måde, som hvis man skulle lave højtbelagt smørrebrød - der er ikke nogen med at dele den og putte noget inden i - det hele skal ovenpå :o)


Brian  -  2010-04-17 19:28:21
Jeg er igang med opskriften. Men jeg savnede også lidt mere information om hvor mange personer opskriften er til? Glæder mig også til at se om jeg overhovedet kan finde ud af at "flække" den.


Charlotte  -  2009-10-05 17:29:44
Vi skal lave en af disse på lørdag, men vi kan ikke finde ud af hvor mange personer opskriften er beregnet til....?


Anette  -  2009-08-07 21:13:47
Det var en succes. Har brugt den til en fødselsdag og alle synes den var rigtig god. Smurte den med Miracle vip inden vi lagde pålæg på.


farah 11år  -  2009-06-22 17:38:04
det er meget hurtig læket lavet


Christina  -  2009-06-15 13:02:44
Jeg synes der er for meget sukker i, jeg brugte kun 100 g, til 1,5 gange portion, men synes stadig den er ret sød!! Jeg kom lidt havregryn i for at gøre dejen lidt mere mættende/sund


fredema  -  2009-05-12 20:09:08
Hvor stor bliver kagemanden, altså passer den til en alm ovn bradepande eller ????


ak  -  2009-02-03 13:37:34
flæk kagemanden og smør med mayonaise og læg et tynd lag hakket salat og revne gulerødder mellem lagene og derved passer potion til pålæg, da det ikke bliver så tørt og kompakt. den bliver sund og frisk. Både børn og voksne kan lide det på den måde, i vores familie


eva, Thisted  -  2009-01-28 16:54:48
opskriften er fin og tilfredsstillende, det er lettest at brede dejgen ud på pladen med våde eller olierede hænder.Giver en hel plade eller bradepande.


Karina  -  2008-08-20 13:12:08
Hej Per. Du efterlyser ideer til pålægsmand/kone. Jeg har før lavet dem af alm. franskbrødsdej. Har lige haft børnehaven til fødselsdag, syntes den skulle være lidt sundere og mere mættende, og brugte derfor opskriften på grovboller med squash gulerødder. Den gik rent ind, både børn og voksne var helt vilde med den. Jeg bager mave, hoved, arme og ben hver for sig og samler dem bagefter på en stor plade. Sørg for, at lave den høj nok til at den kan skæres igennem når den er bagt, således at der bliver 2 mænd/koner. Brødet er lettere at smøre på denne måde, samt mængden af brød passer bedre til mængden af pålæg. Mht pålæg er det jo kun fantasien, der sætter grænsen. Til børn er det somregel altid et hit med æg, makrel, salami, kødpølse, ost/smøreost, leverpostej, hamburgerryg o.lign. Pynt ansigtet med fx agurker som øjne, en lille snack-tomat til næse, en skive/ring rød peberfrut til mund og revet gulerod til hår. Til voksne kan man pynte hele manden/konen som man typisk vil pynte smørrebrød. Håber dette kan være en hjælp. God fornøjelse


Sonja Isaksen  -  2008-08-14 20:45:04
Hej jeg laver pålægskagemand næsten på samme måde, men når den er formet og hævet banker jeg den let ned inden jeg kommer den i ovnen.Så den ikke blir så høj Jeg smørre med lidt smør. Bruger leverpostej øverst med bacon som hår æg som øjne osv. Det er rigtig spændene man kan lave alt. Go fornøjelse Sonja