Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chokoladedessert (Marquise au chocolat)

Chokoladedessert (Marquise au chocolat), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Oprindelsesland : Finland

FinlandIndsendt :





Ingredienser:
 Chokoladecreme:
200 g.ren mørk chokolade
100 g.flødechokolade
2 æg
2 spsk.rom eller madeira
3 dl.piskefløde
 
 Vanillesovs:
2.5 dl.mælk
3 æggeblommer
50 g.sukker
 evt.3 spsk. piskefløde
1 vanillestang
 
 Pærer:
4 pærer
1 l.vand
50 g.sukker
1 citron
 
 Endvidere:
 Frisk mynte
 


Opskrift:

Chokoladecreme:
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem over vandbad ved ret svag varme.

Pisk æggene sammen over vandbad og pisk indtil æggemassen begynder at tykne. Tag skålen fra vandbadet og pisk af og til i massen mens den køler af.

Bland den kolde æggemasse med den smeltede chokolade og rom eller madeira.

Pisk fløden stiv. Bland den med chokolademassen.

Beklæd en lille aflang bageform med plastfilm. Fold plastfilmen over cremen. Stil cremen i køleskab i mindst 12 timer, gerne natten over.


Vanillesovs:
Varm mælken i en gryde, den må ikke koge. Pisk æggeblommer og sukker sammen. Hæld det i den varme mælk. Pisk kraftigt indtil sovsen begynder at tykne. Tag sovsen af varmen og lad den afkøle.

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud og rør dem i sovsen. Lad sovsen blive helt kold i køleskab, ca. 1 time.


Pærer:
Kog en lage af vand og sukker. Skær citronen i skiver og kog dem i lagen.

Skræl og halver pærerne. Fjern kernehus. Læg pærerne i sukkerlagen og lad dem mørne for svag varme i ca. 8 minutter. Tag gryden fra varmen og lad pærerne afkøle i lagen.


Servering:
Anret desserten portionsvis. Hvis vanillesovsen er for tyk, kan der irøres 3 spsk. letpisket fløde. Fordel lidt sovs på hver tallerken.

Tag chokoladecremen ud af formen og skær den i 1 cm. tykke skiver. Læg 2 skiver på hver tallerken. Lad pærerne dryppe af og læg en halv pære ved hver portion. Pynt med frisk mynteblade og server straks.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 12830 gange,
og udskrevet 153 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu