citroner saft og fintrevet skal heraf2 citroner saft og fintrevet skal heraf
0.5-1
spsk.
kanel efter smag0.5-1 spsk. kanel efter smag
pærer: pærer:
4
pærer4 pærer
150
g.
sukker150 g. sukker
7,5
dl.
vand7,5 dl. vand
0.5
citron0.5 citron
0.5
kanelstang0.5 kanelstang
Opskrift:
Isen:
Æggene og de to ekstra blommer piskes meget grundigt med sukkeret, til det er lyst og luftigt (brug elpisker).
Fløden piskes til let skum, som vendes i æggeblandingen.
Blandingen smages til med citronsaft, revet skal samt kanel.
Fordeles i små portionsforme og fryses.
Pærer:
Pærerne skrælles og kernehuse stikkes ud.
De kommes i en kasserolle med vand, sukker, citron og kanel.
Koger op og simrer i ca. 7-10 minutter.
Lad pærerne trække i lagen, til de er afkølede.
Ved servering vendes isen ud og serveres med de hele pærer.
Evt. kan der pyntes med blade af citronmelisse.
Tips:
Æg og sukker til isen skal piskes, til sukkeret er helt opløst.
Det går lidt hurtigere, hvis massen piskes i en skål over varmt vand.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 14237 gange, og udskrevet 355 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider