Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Varm kartoffelsalat, gammeldaws

Varm kartoffelsalat, gammeldaws, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : karinaFyn

Indsendt :


Varm kartoffelsalat, gammeldaws, billede 4 Varm kartoffelsalat, gammeldaws, billede 1 Varm kartoffelsalat, gammeldaws, billede 2 Varm kartoffelsalat, gammeldaws, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
600 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1.5 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1000 gram Kogte kolde kartofler
   
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Smør kommes i tykbundet gryde/ stegegryde, løg skrælles og skives/ternes og kommes i lad simre i ca. 10 minutter (må ikke blive brune). Eddike, sukker og vand kommes i og koges op.

De kogte kolde kartofler skæres i tern/ grov stykker. kom i og skru ned og lad det simre 10 minutter.

Hvis konsistens er for tynd kom en sjat piskefløde i, smag til med salt og peber.

Tips:

Smager bare godt til en potion pølser både de kogte og stegte pølser. Kan også serveres med frikadeller.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (268 stemmer)

Opskriften er vist 648178 gange,
og udskrevet 17377 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9489 (2259 kcal)
KJ pr. Pers. 2372 (564 kcal)
Vægt ialt 2100 gram
Vægt pr. Pers. 525 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 451 KJ (107 kcal)
Protein 1.5 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 18.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Joan  -  2021-02-04 18:21:34
Opskriften indeholder al for meget sukker og for stor en portion løg.

Solrød strand  -  2020-12-29 20:22:22
Jeg vil sige at den er lige som jeg husker den, super god😃 Dem der mener der er for meget sukker eller andre ting, ville det måske lige som alt andet mad at smage til undervejs, så den til sidst har den smag du mener den skal have. Dorte

Palle  -  2020-12-10 08:01:34
En kommentar til alle de kloge Åger. Fordelen ved madopskrifter er, at de er vejledende. Modsat bageopskrifter, som skal følges slavisk.

Maria  -  2020-11-16 15:08:36
Det med folk skriver at der er for meget eller for lidt sukker i - bare følg opskriften, den er perfekt som den er. Lige dele af sukker og eddike skaber netop balancen. Hilsen ernæringsassistenten

Michael.  -  2020-10-13 22:26:17
Jeg lærte at lave denne ret af min farmor i Rønne, da jeg var 15 og det er nu 48 år siden. En sjat fra flasken og drys lidt fra posen, venter lidt og smag til. Ingen videnskab.

Dorthe Jensen  -  2020-10-12 17:24:21
God og nem opskrift,smager som i gamle dage

Britta  -  2020-07-05 18:18:33
Lidt for sød, men smagte rigtig godt med lidt ekstra eddike, en tsk sennep og lidt ekstra piskefløde.

Kurt’s køkken  -  2020-06-03 17:12:16
Den er rigtig god. Ligesom mormor og mor lavede den.

frøken jensen  -  2020-05-29 16:02:31
Smager bare godt, har altid spist varm kartoffelsalat med røde pølser

Marianne Graf  -  2020-01-30 20:56:17
Brug Max 100 gram sukker, da den er alt for sød, tilsæt en smule sennep, ellers fin

  -  2019-11-01 16:16:45
Alt for meget sukker !! - det er jo ikke dessert!!

Zuz  -  2019-09-22 16:38:53
Hvis i skal jævne kartoffelsalaten så brug købt kartoffelmos pulver, det er super godt👍

Margrethe  -  2019-03-11 10:06:26
Alt for meget sukker .

PH  -  2018-10-23 12:00:17
Lidt mindre edikke, lidt chicken stock i stedet

Birte  -  2018-02-25 16:03:54
Jeg bruger samme opskrift, dog kommer jeg en skefuld sennep i. Herligt.

Lone Højgaard   -  2018-01-20 18:33:29
Hvis man bruger 150 gram sukker , bliver de så søde , at de næste er uspiselige

Pia  -  2017-07-23 18:36:18
Helt som jeg husker den fra min barndom, jeg jævner den med lidt mazena

Tor  -  2017-04-19 23:11:06
Jeg gør det således når jeg laver den. Koger kartoflerne uden salt Lader dem køle af. Når jeg laver lagen undlader jeg fløden. Løg svitses og der bruger jeg gryden fra kartoflerne. Kommer smør i gryden De må ikke få farve men de skal blot være bløde tager cirka 10 minutter. Når løgene er klare tilsættes vand og eddike. Jeg tager et glas og kommer lidt under en halv del eddike i og er halvt​ glas vand i gryden. Når det koger tilsættes sukker og smages til under vejs. Kartoflerne skæres i skiver og kommer i gryden. Lad det stå med låg i cirka 10 minutter uden det koger. Husk at vende det hele rundt i gryden så løgene bliver blandet med kartoflerne. Det overskydende lage hældes ud ligesom når du hælder vandet fra kartoflerne. Jeg lader altid den sidste del af lagen blive i bunden af gryden men det kan man selv vurdere hvor meget man vil lade tilbage. Jeg hælder gerne det meste fra så det ikke sejler rundt på tallerkenen når man øser op. Konen mener at den smager præcis som da hendes mor lavede den da hun var barn

Mrs Dandanell  -  2017-04-09 14:22:22
Den er super god især når ens mand er en sukker gris 😊

Lis  -  2017-03-01 19:57:27
Rigtig god opskrift.Smager godt med lidt piskefløde måske lidt mindre sukker vil helt sikkert bruge opskriften igen.

M  -  2017-01-09 19:42:33
Kan kun give Michael og de andre ret som pointere, at retten indholder for meget sukker / eddike !

  -  2016-12-16 18:39:44
Rigtig god opskrift, smagte dejligt, mindes min barndom :-) ♡

  -  2016-10-26 18:19:36
Smager supergodt.

Ole  -  2016-04-17 21:40:41
Reducer eddike og vand til hver 1dl..

Michael  -  2016-04-04 08:23:16
Skær 30% af sukker og eddike, så er den super.

Palle  -  2016-01-04 12:21:13
Brug hvidvins- eller æblecider eddike, ikke så "hård" i smagen som lagereddike

Merete  -  2014-10-12 19:18:39
Sukker kan uden vindere halveret !

Mads  -  2014-08-01 20:02:15
Synes den er for sød - næste gang vil jeg lave den med noget mindre sukker

Hans Lund  -  2013-11-20 19:26:32
Eddikemængden er nok/måske lige i overkanten - smag til undervejs - og vi har en i familien der ikke kan tåle løg og de blev så erstattet med revet peberrod - og det lykkedes

Ib 2013-03-20  -  2013-03-21 19:57:37
Er rigti god, har brugt lidt længer kogetid, jeg brugte sukkerastatning. Den vil jeg brug fremover.

Steen  -  2013-01-27 19:25:35
Det er alt for meget sukker

Rune  -  2012-11-14 19:35:04
Efter min mening, ALT for meget eddike, ellers udemærket.

proppen  -  2012-08-24 09:27:19
hejsa. det er da bare lige den opskrift når minderne skal frem. men er den ikke lidt tynd? jævned den lidt med maizena så det kan hænge ved kartoflerne.

Jonna  -  2012-06-11 20:32:20
Den er som en varm kartoffelsalat skal være

Lise  -  2011-12-30 15:08:45
Tak for den dejlige opskrift. Jeg havde helt glemt den, da jeg i mange år led af mavesår- og så skal man holde sig fra eddike, nu kan jeg så spise det igen- men jeg synes godt nok der er meget sukker i den? Må prøve at komme lidt mere fløde i og så håbe det går. I alle tilfælde tak til dig der har lagt den ind.

H.D.T.  -  2011-02-16 10:24:11
RNu laver jeg den til rigtig god lige som den min mor lavede da jeg var barn.

Ruth  -  2011-02-12 20:05:22
Efter min mening er den for sød og næste gang vil jeg prøve med noget mindre sukker.

Karin Madsen  -  2010-06-16 01:02:38
Jeg lavede den hos min moster i Thy tilbage i 1961, mens jeg var husalf der. Det er den helt rigtige varme kartoffelsalat. Hvis i synes den er for skarp i smagen, så kan i jo regulere eddike og piskefløde, så smagen passer efter jeres smag. Maden skal jo smages til. Jeg bruger altid piskefløde og smør, når jeg laver mad og bager.

  -  2009-09-09 17:54:47
Rigtig lækker kartoffelsalat, som vores mor lavede den ;-)

Di na  -  2009-09-06 19:04:05
smager rigtig godt prøv at skifte eddiken ud med citronsaft, så er den ikke så skarf i smagen

jshvest  -  2009-01-22 11:45:21
Den bliver rigtig godd hvis der bruges aspargeskartofler

mtth  -  2008-12-13 10:37:39
helt klart den bedste katoffelsalat jeg har smagt. tak.

autzen  -  2008-10-20 12:09:17
akkurart som min gamle bedstefar lavede den ...smager rigtig godt...tak fyn

  -  2008-08-19 14:56:20
jeg skal prøve den den ser lækker ud og så er den hurtig at lave og kan passe sig selv jørgen