Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Varm kartoffelsalat, gammeldaws

Varm kartoffelsalat, gammeldaws, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : karinaFyn

Indsendt :


Varm kartoffelsalat, gammeldaws, billede 4 Varm kartoffelsalat, gammeldaws, billede 1 Varm kartoffelsalat, gammeldaws, billede 2 Varm kartoffelsalat, gammeldaws, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
600 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1.5 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1000 gram Kogte kolde kartofler
   
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Smør kommes i tykbundet gryde/ stegegryde, løg skrælles og skives/ternes og kommes i lad simre i ca. 10 minutter (må ikke blive brune). Eddike, sukker og vand kommes i og koges op.

De kogte kolde kartofler skæres i tern/ grov stykker. kom i og skru ned og lad det simre 10 minutter.

Hvis konsistens er for tynd kom en sjat piskefløde i, smag til med salt og peber.

Tips:

Smager bare godt til en potion pølser både de kogte og stegte pølser.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (197 stemmer)

Opskriften er vist 507978 gange,
og udskrevet 14854 gange.


Energi:
KJ total 9489 (2259 kcal)
KJ pr. Pers. 2372 (564 kcal)
Vægt ialt 2100 gram
Vægt pr. Pers. 525 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 451 KJ (107 kcal)
Protein 1.5 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 18.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

PH  -  2018-10-23 12:00:17
Lidt mindre edikke, lidt chicken stock i stedet


Birte  -  2018-02-25 16:03:54
Jeg bruger samme opskrift, dog kommer jeg en skefuld sennep i. Herligt.


B.Halkjær  -  2018-02-13 11:56:51
Føi.. For meget eddike , alt for meget sukker, katofler kogt for kun 10 minute var stadig rå. Dårlig opskrift.


Lone Højgaard   -  2018-01-20 18:33:29
Hvis man bruger 150 gram sukker , bliver de så søde , at de næste er uspiselige


Pia  -  2017-07-23 18:36:18
Helt som jeg husker den fra min barndom, jeg jævner den med lidt mazena


Tor  -  2017-04-19 23:11:06
Jeg gør det således når jeg laver den. Koger kartoflerne uden salt Lader dem køle af. Når jeg laver lagen undlader jeg fløden. Løg svitses og der bruger jeg gryden fra kartoflerne. Kommer smør i gryden De må ikke få farve men de skal blot være bløde tager cirka 10 minutter. Når løgene er klare tilsættes vand og eddike. Jeg tager et glas og kommer lidt under en halv del eddike i og er halvt​ glas vand i gryden. Når det koger tilsættes sukker og smages til under vejs. Kartoflerne skæres i skiver og kommer i gryden. Lad det stå med låg i cirka 10 minutter uden det koger. Husk at vende det hele rundt i gryden så løgene bliver blandet med kartoflerne. Det overskydende lage hældes ud ligesom når du hælder vandet fra kartoflerne. Jeg lader altid den sidste del af lagen blive i bunden af gryden men det kan man selv vurdere hvor meget man vil lade tilbage. Jeg hælder gerne det meste fra så det ikke sejler rundt på tallerkenen når man øser op. Konen mener at den smager præcis som da hendes mor lavede den da hun var barn


Mrs Dandanell  -  2017-04-09 14:22:22
Den er super god især når ens mand er en sukker gris 😊


Lis  -  2017-03-01 19:57:27
Rigtig god opskrift.Smager godt med lidt piskefløde måske lidt mindre sukker vil helt sikkert bruge opskriften igen.


M  -  2017-01-09 19:42:33
Kan kun give Michael og de andre ret som pointere, at retten indholder for meget sukker / eddike !


  -  2016-12-16 18:39:44
Rigtig god opskrift, smagte dejligt, mindes min barndom :-) ♡


  -  2016-10-26 18:19:36
Smager supergodt.


Ole  -  2016-04-17 21:40:41
Reducer eddike og vand til hver 1dl..


Michael  -  2016-04-04 08:23:16
Skær 30% af sukker og eddike, så er den super.


Palle  -  2016-01-04 12:21:13
Brug hvidvins- eller æblecider eddike, ikke så "hård" i smagen som lagereddike


Merete  -  2014-10-12 19:18:39
Sukker kan uden vindere halveret !


Mads  -  2014-08-01 20:02:15
Synes den er for sød - næste gang vil jeg lave den med noget mindre sukker


Hans Lund  -  2013-11-20 19:26:32
Eddikemængden er nok/måske lige i overkanten - smag til undervejs - og vi har en i familien der ikke kan tåle løg og de blev så erstattet med revet peberrod - og det lykkedes


Ib 2013-03-20  -  2013-03-21 19:57:37
Er rigti god, har brugt lidt længer kogetid, jeg brugte sukkerastatning. Den vil jeg brug fremover.


Steen  -  2013-01-27 19:25:35
Det er alt for meget sukker


Rune  -  2012-11-14 19:35:04
Efter min mening, ALT for meget eddike, ellers udemærket.


proppen  -  2012-08-24 09:27:19
hejsa. det er da bare lige den opskrift når minderne skal frem. men er den ikke lidt tynd? jævned den lidt med maizena så det kan hænge ved kartoflerne.


Jonna  -  2012-06-11 20:32:20
Den er som en varm kartoffelsalat skal være


Lise  -  2011-12-30 15:08:45
Tak for den dejlige opskrift. Jeg havde helt glemt den, da jeg i mange år led af mavesår- og så skal man holde sig fra eddike, nu kan jeg så spise det igen- men jeg synes godt nok der er meget sukker i den? Må prøve at komme lidt mere fløde i og så håbe det går. I alle tilfælde tak til dig der har lagt den ind.


H.D.T.  -  2011-02-16 10:24:11
RNu laver jeg den til rigtig god lige som den min mor lavede da jeg var barn.


Ruth  -  2011-02-12 20:05:22
Efter min mening er den for sød og næste gang vil jeg prøve med noget mindre sukker.


Karin Madsen  -  2010-06-16 01:02:38
Jeg lavede den hos min moster i Thy tilbage i 1961, mens jeg var husalf der. Det er den helt rigtige varme kartoffelsalat. Hvis i synes den er for skarp i smagen, så kan i jo regulere eddike og piskefløde, så smagen passer efter jeres smag. Maden skal jo smages til. Jeg bruger altid piskefløde og smør, når jeg laver mad og bager.


  -  2009-09-09 17:54:47
Rigtig lækker kartoffelsalat, som vores mor lavede den ;-)


Di na  -  2009-09-06 19:04:05
smager rigtig godt prøv at skifte eddiken ud med citronsaft, så er den ikke så skarf i smagen


jshvest  -  2009-01-22 11:45:21
Den bliver rigtig godd hvis der bruges aspargeskartofler


mtth  -  2008-12-13 10:37:39
helt klart den bedste katoffelsalat jeg har smagt. tak.


autzen  -  2008-10-20 12:09:17
akkurart som min gamle bedstefar lavede den ...smager rigtig godt...tak fyn


  -  2008-08-19 14:56:20
jeg skal prøve den den ser lækker ud og så er den hurtig at lave og kan passe sig selv jørgen