Mettes nemme boller

Mettes nemme boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Sigtemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Dorthe

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
10 dl.vand
30 g.gær
2 spsk.salt
1000 g.sigtemel
350 g.speltmel
 Evt.solsikkekerner eller en kornblanding
 
Opskrift:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel og salt. Dejen røres sammen, overdækkes med film og sættes i køleskabet mellem 6 og 12 timer, alt efter hvad der passer ind i programmet (jeg plejer at lave dejen om aftenen og lade den stå natten over).

Dejen skal ikke slås ned, men deles i 18-24 stykker og bages 8 minutter ved 225-250 grader og herefter ca. 8-10 minutter ved 200 grader. Bollerne afkøles på en bagerist.



Tips:

Man kan sagtens bruge 1350 g sigtemel (for en mindre grov udgave), eller bruge hvedemel eller andre meltyper – Jeg plejer at lave dem med en blanding af sigtemel og speltmel. Hvis bollerne skal være meget grove kan en del af væsken evt. udskiftes med yoghurt. Dejen kan også bruges til franskbrød. Jeg lavede 12 boller og brugte resten af dejen til et brød, som jeg lod stå 10 min. ekstra i ovnen efter jeg havde taget bollerne ud - super lækker





karakterer:
Opskriften er vist 10167 gange,
og udskrevet 135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.6    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu