Scones - med masser af fiber

Scones - med masser af fiber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvid Hvede

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Molly

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
5 dl.hvid hvede
6 dl.speltmel sigtet
1 dl.malede mandler eller hasselnødder
100 g.smør
6 tsk.bagepulver
2 tsk.Vanilje
1 tsk.kardemomme
0.5 tsk.salt
4 spsk.sukker
3 dl.cremefraiche
1.5 dl.vand
 
Opskrift:
Kom hvid hvede, speltmel samt malede nødder i en stor skål.

Hak smøret og kom det ned i skålen. Gnid nu smøret med melet så du ender med en konsistens som brødkrummer.

Tilsæt nu bagepulver, vanilie, kardemomme, salt, sukker og bland det lidt.

Tilsæt så cremefraishen sammen med 1½ dl. vand.

Saml dejen hurtigt, det kan være du skal bruge lidt mere mel.

Rul dejen ud, ca. 2 cm. tykkelse og udstik scones.

Det er vigtig at du har noget med en skarp kant når du trykker f.eks. glaset ned i dejen.

Det er også vigtig at du ikke drejer glaset rundt, da du får meget pænere scones der hæver op ad hvis du undgår dette.

Tips:

Du kan selvfølgelig lade være med at tilsætte nødder og kardemomme. Du kan prøve at erstatte nødderne med hakket chokolade eller rosiner eller andet tørret frugt. Du skal dog nok bruge lidt mere mel hvis du ikke tilsætter nødderne.


karakterer:
Opskriften er vist 8622 gange,
og udskrevet 193 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Hanne  -  2011-02-16 13:45:30
Du har da glemt at skrive hvordan de skal bages????

Molly  -  2008-03-23 19:46:09
Glemte lige noget vigtigt, de skal bages i en 220 grader varm ovn i ca. 15 - 20 minutter.