Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hvedefrie hvedeknopper (hveder)

Hvedefrie hvedeknopper (hveder), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Jyttemel

Højtid: St. Bededag

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Hvedefrie hvedeknopper (hveder), billede 4 Hvedefrie hvedeknopper (hveder), billede 1 Hvedefrie hvedeknopper (hveder), billede 2 Hvedefrie hvedeknopper (hveder), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. FiberHusk FiberHUSK er et vandopløseligt fiberprodukt, som består af pulveriserede loppefrøskaller fra den indiske plante Plantago ovata Forsk. - også kendt som Ispaghula Husk eller Psyllium frøskaller. Fibrene består af vandopløselig hemicellulose, pektin, pentoser og hexoser.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
500 gram Jyttemel Jyttemel er en naturlig glutenfri melblanding.

Jyttemel består af brune ris, boghvede, majs, sukkerroer, psylliumfrøskal og kartoffelstivelse. Desuden er brugt fortykningsmidlerne: Taragummi (E417), Johannesbrødkernemel (E410) og Xanthan gummi (E415).
100 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
130 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
45 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
30 gram Gær
2 tsk. Kardemomme, stødt
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pensling:
  mælk eller vand
   


Opskrift:

Dejen røres på maskine. Vandet lunes til det er håndvarmt og hældes i røreskålen. Letmælk og fiberhusk tilsættes blandingen. Blandingen røres i 5 minutter så fiberhusk gelerer.

Æggene tilsættes. Melsorterne, blød margarine, sukker, smuldret gær og krydderier tilsættes. Røres i 15 minutter.

Hæver tildækket i 30 minutter et lunt sted.

Hænderne smøres ind i olie inden dejen håndteres. Dejen slås sammen med knyttet hånd i røreskålen. Vendes ud på bordet og rulles til en tyk pølse.

Deles i 12 lige store stykker. Bollernme trilles i hænderne til høje boller og stilles med lille afstand i en lille bradepande ca 25x32 beklædt med bagepapir. Hæver lunt, tildækket med let fugtigt klæde indtil bollerne rører ved hinanden.

Pensles med mælk eller vand. Bages ved 250 grader C. alm. ovn i 12-15 minutter.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 50811 gange,
og udskrevet 409 gange.


Energi:
KJ total 13841 (3295 kcal)
KJ pr. stk. 1153 (274 kcal)
Vægt ialt 1406 gram
Vægt pr. stk. 117 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 984 KJ (234 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 9.3 gram
Kulhydrat 33.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

lisbeth  -  2010-04-30 09:44:05
Fiberhusk kan købes på Apoteket i en mørkegrøn firkantet æske. Ordet "HUSK" står med store hvide bogstaver på forsiden, så normalt nem at få øje på.


  -  2009-08-30 17:57:29
Hvis nogen stadig har Glutenfri spørgsmål vil jeg meget gerne hjælpe hvis jeg kan. Jeg har i 13 år være gluten allergiker og har efterhånden fået opbygget en god portion viden om de forskellige produkter. Jeg kan fanges på E-mail: [email protected] Skriv venligst Gluten i Emnefeltet. Venlig hilsen Jacob


Mette  -  2009-05-04 21:18:19
jeg bor på frederiksberg hvor i alverden finder man fiberhusk ?? hvad er det altså konsistens og hvordan ser pakken ud?


Per  -  2008-05-02 20:13:09
Jeg har købt Jyttemel i min lokale Superbrugs.


  -  2008-04-24 19:56:08
Er der nogen, der kan sige mig, hvor jeg kan købe Jyttemel? Jeg bor i Ishøj. Har ledt og ledt.... Og min mand er glutenallergiker...


Per  -  2008-04-18 10:11:54
Rasmus... Det kan du måske have ret i, men der findes alergiker som ikke kan tåle hvedemel og jeg mener at hveder er navnet på denne type boller og ikke pga. der er hvedemel i.


Rasmus  -  2008-04-17 15:46:13
GÅr der ikke lidt af konceptet Hveder, når der ikke bruges hvedemel?


Per  -  2008-04-14 19:13:46
Jyttemel er en glutenfri og hvedefri melblanding som kan købes i de fleste supermarkeder, brun papirspose med knapt 1 kg i, mener det er 750 g.


Lene  -  2008-04-14 15:45:54
Hvad er Jyttemel?


Per  -  2008-04-13 19:52:34
Hold lidt mel tilbage og tilsæt det lidt efter lidt indtil dejen slipper skålen.