Glutenfrie hvedeknopper (hveder)

Glutenfrie hvedeknopper (hveder), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Glutenfrit mel

HøjtidSt. Bededag

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Glutenfrie hvedeknopper (hveder), billede 4 Glutenfrie hvedeknopper (hveder), billede 1 Glutenfrie hvedeknopper (hveder), billede 2 Glutenfrie hvedeknopper (hveder), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl.vand
2 dl.letmælk
1 spsk.fiberhusk
 
2 æg
500 g.fint glutenfrit mel
100 g.majsstivelse (maizena)
130 g.margarine
45 g.sukker
30 g.gær
2 tsk.kardemomme
0.5 tsk.salt
 
 Pensling:
 Mælk eller vand
 
Opskrift:
Dejen røres på maskine. Vandet lunes til det er håndvarmt og hældes i røreskålen. Letmælk og fiberhusk tilsættes blandingen. Blandingen røres i 5 minutter så fiberhusk gelerer.

Æggene tilsættes. Melsorterne, blød margarine, sukker, smuldret gær og krydderier tilsættes. Røres i 15 minutter.

Hæver tildækket i 30 minutter et lunt sted.

Hænderne smøres ind i olie inden dejen håndteres. Dejen slås sammen med knyttet hånd i røreskålen. Vendes ud på bordet og rulles til en tyk pølse.

Deles i 12 lige store stykker. Bollernme trilles i hænderne til høje boller og stilles med lille afstand i en lille bradepande ca 25x32 beklædt med bagepapir. Hæver lunt, tildækket med let fungtigt klæde indtil bollerne rører ved hinanden.

Pensles med mælk eller vand. Bages ved 250 grader C. alm. ovn i 12-15 minutter.

Beskrivelse:

Smagfulde varme hveder - glutenfri variant

Selvom du lider af glutenallergi, kan du sagtens holde traditionen ved lige. Med en opskrift på glutenfri hveder, kan du spise lune hveder sammen med resten af familien uden at døje med allergiske reaktioner.

Varme hveders oprindelse

Varme hveder er en traditionel spise, som så dagens lys tilbage i 1800-tallet, hvor de blev spist på Store Bededag. Det var ikke tilladt at arbejde Store Bededag, hvorfor bagerne gik i gang med at bage hveder om torsdagen, så folk havde mulighed for at opvarme hvederne om fredagen. I dag er det meget almindeligt at spise hvedeknopper torsdag aften.

Glutenfri hveder opskrift

Opskriften på glutenfri hvedeknopper skiller sig ikke særlig meget ud fra de almindelige hveder. Udover at anvende glutenfrit mel skal du tilsætte majsstivelse og fiberhusk. Vær opmærksom på at dosere nøje - brug gerne en vægt i stedet for øjemål.

Når du arbejder med glutenfri dej, er det vigtigt, at du ælter dejen godt igennem. Her er det en fordel, hvis du anvender en røremaskine. Hvis du ælter med hænderne, regn da med at ælte i dobbelt så lang tid sammenlignet med en almindelig melholdig dej.

Server dine glutenfri varme hveder med smør og en dejlig kop kaffe, te eller mælk.

karakterer:
Opskriften er vist 42154 gange,
og udskrevet 864 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-05-13 13:00:03
De smulerede fuldstændig, meget skuffende. Laver dem aldrig igen.

  -   2013-08-15 17:54:50
De smager fantastisk og har udseende som hvedeknopper

  -   2008-04-15 07:53:38
Skønne glutenfri hveder. Jeg anvender Jyttes glutenfri mel - dyrt med godt. Hvederne her fra denne opskrift, er skønne. Langt langt bedre end noget andet glutenfri købeprodukt. Tak for, at "Alletiders Kogebog" også tilgodeser os glutenallergikere.

  -   2008-04-11 20:40:26
Vær opmærksom på at glutenfrie melblandinger kan indeholde udvasket hvedemel og derfor ikke kan tåles af hvedeallergiker.

  -   2008-04-11 16:29:01
Jeg har lige bagt disse hveder af finax glutenfri melblanding, men jeg havde ikke lagt mærke til at der var skummetmælkspulver i, og dejen blev meget lind, så der skal ikke bruges helt så meget vand hvis der bruges denne melblanding, jeg tilføjede mere mel og hvederne blev perfekte.