Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Glutenfrie hvedeknopper (hveder)

Glutenfrie hvedeknopper (hveder), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Glutenfrit mel

Højtid: St. Bededag

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Glutenfrie hvedeknopper (hveder), billede 4 Glutenfrie hvedeknopper (hveder), billede 1 Glutenfrie hvedeknopper (hveder), billede 2 Glutenfrie hvedeknopper (hveder), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl.vand
2 dl.letmælk
1 spsk.fiberhusk
 
2 æg
500 g.fint glutenfrit mel
100 g.majsstivelse (maizena)
130 g.margarine
45 g.sukker
30 g.gær
2 tsk.kardemomme
0.5 tsk.salt
 
 Pensling:
 Mælk eller vand
 


Opskrift:

Dejen røres på maskine. Vandet lunes til det er håndvarmt og hældes i røreskålen. Letmælk og fiberhusk tilsættes blandingen. Blandingen røres i 5 minutter så fiberhusk gelerer.

Æggene tilsættes. Melsorterne, blød margarine, sukker, smuldret gær og krydderier tilsættes. Røres i 15 minutter.

Hæver tildækket i 30 minutter et lunt sted.

Hænderne smøres ind i olie inden dejen håndteres. Dejen slås sammen med knyttet hånd i røreskålen. Vendes ud på bordet og rulles til en tyk pølse.

Deles i 12 lige store stykker. Bollernme trilles i hænderne til høje boller og stilles med lille afstand i en lille bradepande ca 25x32 beklædt med bagepapir. Hæver lunt, tildækket med let fungtigt klæde indtil bollerne rører ved hinanden.

Pensles med mælk eller vand. Bages ved 250 grader C. alm. ovn i 12-15 minutter.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (7 stemmer)

Opskriften er vist 32897 gange,
og udskrevet 763 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-08-15 17:54:50
De smager fantastisk og har udseende som hvedeknopper


Sys  -  2008-04-15 07:53:38
Skønne glutenfri hveder. Jeg anvender Jyttes glutenfri mel - dyrt med godt. Hvederne her fra denne opskrift, er skønne. Langt langt bedre end noget andet glutenfri købeprodukt. Tak for, at "Alletiders Kogebog" også tilgodeser os glutenallergikere.


Per  -  2008-04-11 20:40:26
Vær opmærksom på at glutenfrie melblandinger kan indeholde udvasket hvedemel og derfor ikke kan tåles af hvedeallergiker.


Per  -  2008-04-11 16:29:01
Jeg har lige bagt disse hveder af finax glutenfri melblanding, men jeg havde ikke lagt mærke til at der var skummetmælkspulver i, og dejen blev meget lind, så der skal ikke bruges helt så meget vand hvis der bruges denne melblanding, jeg tilføjede mere mel og hvederne blev perfekte.