Glutenfrie hvedeknopper (hveder)
Hovedingrediens : Mel - Glutenfrit mel Højtid: St. Bededag Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dejen røres på maskine.
Vandet lunes til det er håndvarmt og hældes i røreskålen.
Letmælk og fiberhusk tilsættes blandingen.
Blandingen røres i 5 minutter så fiberhusk gelerer.
Æggene tilsættes. Melsorterne, blød margarine, sukker, smuldret gær og krydderier tilsættes. Røres i 15 minutter. Hæver tildækket i 30 minutter et lunt sted. Hænderne smøres ind i olie inden dejen håndteres. Dejen slås sammen med knyttet hånd i røreskålen. Vendes ud på bordet og rulles til en tyk pølse. Deles i 12 lige store stykker. Bollernme trilles i hænderne til høje boller og stilles med lille afstand i en lille bradepande ca 25x32 beklædt med bagepapir. Hæver lunt, tildækket med let fungtigt klæde indtil bollerne rører ved hinanden. Pensles med mælk eller vand. Bages ved 250 grader C. alm. ovn i 12-15 minutter. |
|
Opskriften er vist 39532 gange,
og udskrevet 817 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Judith Torp Kert - 2022-05-13 13:00:03 De smulerede fuldstændig, meget skuffende. Laver dem aldrig igen. - 2013-08-15 17:54:50 De smager fantastisk og har udseende som hvedeknopper Sys - 2008-04-15 07:53:38 Skønne glutenfri hveder. Jeg anvender Jyttes glutenfri mel - dyrt med godt. Hvederne her fra denne opskrift, er skønne. Langt langt bedre end noget andet glutenfri købeprodukt. Tak for, at "Alletiders Kogebog" også tilgodeser os glutenallergikere. Per - 2008-04-11 20:40:26 Vær opmærksom på at glutenfrie melblandinger kan indeholde udvasket hvedemel og derfor ikke kan tåles af hvedeallergiker. Per - 2008-04-11 16:29:01 Jeg har lige bagt disse hveder af finax glutenfri melblanding, men jeg havde ikke lagt mærke til at der var skummetmælkspulver i, og dejen blev meget lind, så der skal ikke bruges helt så meget vand hvis der bruges denne melblanding, jeg tilføjede mere mel og hvederne blev perfekte. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne