Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Annes Grove Lynboller

Annes Grove Lynboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anne

Indsendt :





Ingredienser:
75 g.smeltet margarine
3.5 dl.mælk
75 g.gær
50 tsk.sukker
0.5 tsk.salt
100 g.rugmel
100 g.fuldkornsmel
150 g.5-kornsblanding
300 g.hvedemel
 


Opskrift:

Smelt margarinen med halvdelen af mælken. Afkøl blandingen. Kom resten af mælken i for at fremme afkølingen. Kom gæren i, når blanding har håndtemperatur og opløs denne.
Bland sukker, salt, rugmel, fuldkornsmel og 5-kornsblanding i. Kom mel i til dejen det passer.
Form dejen til boller med det samme og lad den hæve i 30 min.
Kom bollerne i en kold ovn og lad dem bage ved 200 grader i ca. 30 min.

Tips:

Denne opskrift er rigtig mættende og kan også bruges som flutes. Se også Annes Lynboller for en klassisk hurtig bolle-opskrift.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Lynboller



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (14 stemmer)

Opskriften er vist 38822 gange,
og udskrevet 1047 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Johnny  -  2014-01-15 19:23:45
Anne jeg undrer mig så over, at der ikke var nogle alarmklokker der ringede, da du var nået til tsk. nr. 20. *griner* Godt det ikke var 10 gr. peber, så havde du nok kommet 10 tsk peber i. :-)


Johnny  -  2014-01-15 19:19:26
Mener Alletiders Kogebog at der skal 50 tsk. sukker i denne bolledej til 10 stk boller? *smiler*


Silke  -  2011-10-26 15:11:30
Super gode boller, jeg prøvede at erstatte halvdelen af mælken med fromage frais og så er det godt at putte 5-korns bl. i blød i vand et stykke tid inden det blandes i. Mine skulle kun have 20 min i varmluft


Dorthe  -  2011-04-14 10:37:33
hvordan kan det være at 5-kotns blandingen ikke skal lægge i blød først? vil gerne bede om en uddybende forklaring?


Lil  -  2011-01-08 12:32:19
Fine boller. Havde ikke noget fuldkornsmel, men kom lidt mere af det andet grove i + lidt solsikkekerner. Inden jeg satte dem ovnen smurte jeg dem med lidt mælk og dryssede hakkede solsikkekerner på. Bagte dem 25 min.


Mie  -  2010-09-08 18:37:11
God opskrift - lod dog bollerne hæve lidt ekstra:-) Super dejlige boller - gode til madpakken:-)


Anne  -  2010-02-05 14:24:20
Hvor surt jeg først fik læst der her bagefter, da mine boller er uspiselige pga forkert sukker mål......


Isabel  -  2009-09-27 18:14:02
Hvor lang tid tager det at lave dem, sammenlagt? :)


katharina  -  2009-07-26 12:20:21
er det varmluft eller almindelig..?


  -  2008-08-30 17:40:08
Nej, jeg mener selvfølgelig 5o GRAM sukker. Beklager :-)


Louise  -  2008-07-06 16:47:19
50 tsk sukker?