Røget Whiskysauce

Røget Whiskysauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Whisky

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ulrik Kjerulff

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
1-2 skalotteløg eller 1 rødløg
1 spsk.olivenolie
1 dl.røget whisky f.eks Laphroaig/Ardbeg/Lagavulin
2.5 dl.piskefløde
 Okse eller kalvefond
 
Opskrift:
Løgene hakkes så fint som muligt og svitses kort i den opvarmede olie. Før løgene tager for meget farve kommes whiskyen på. Hvis man ikke bryder sig for meget om den sprittede smag kan man på dette tidspunkt brænde alkoholen af, ved at flambere den, derved opnås også en lidt sødere smag.
Tilsæt piskefløden og juster smagen med fond.
Lad saucen koge ind til en passende konsistens.

Tips:

Saucen passer glimrende til en rød oksebøf, men kan også sagtens bruges som pastasuce.


karakterer:
Opskriften er vist 5845 gange,
og udskrevet 109 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu