Ærtemos

Ærtemos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Bælgplanter - Ærtere

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Ærtemos, billede 4 Ærtemos, billede 1 Ærtemos, billede 2 Ærtemos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Læg de pillede hvidløgsfed ned i en gryde med kogende vand og kog dem et par minutter. Kom de optøede ærter i og kog det i tre minutter. Kom salt i vandet.

Når ærterne er kogt færdige, hældes ærter og hvidløg i et dørslag og drypper let af. Hældes i en food processor sammen med en god klat smør, en stor spiseskefuld cremefraiche, salt og peber.

Blend det hele godt.


karakterer:
Opskriften er vist 70880 gange,
og udskrevet 516 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 1816 (432 kcal)
KJ pr. Pers. 454 (108 kcal)
Vægt ialt 531 gram
Vægt pr. Pers. 132 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 342 KJ (81 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 1.2 gram
Kulhydrat 13.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Sten uden S.  -  2017-05-17 11:59:28
Er der nogen speciel grund til at koge ærterne først? Andet end at man koger nærings stofferne ud af..smør er heller ikke nødvendigt

Rune  -  2016-02-11 17:54:49
Tak for tippet William. Det prøvede jeg og det var formidabelt.

Nynne  -  2012-10-03 16:25:28
også virkeligt godt med chilli!

william  -  2011-03-15 14:35:53
Hvis det laves med ekstra creme fraiche, masser af salt og uden hvidløg, og serveres i halverede snackpebre, er det excellent til forret.