Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Æble og løgfarseret lammebov med jordskokcreme

Æble og løgfarseret lammebov med jordskokcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 lammebov på ca. 2 kg.
2 madæbler
2 løg
3 kvistetimian
 
 Jordskokcreme:
200 g.jordskokker
40 g.smør
4 dl.lammefond
1 dl.piskefløde
 salt
 friskkværnet peber
 


Tilbehør:
Letkogte grøntsager efter sæsonen.
Opskrift:

lammeboven udbenes. Benene kan bruges til at koge fond på.

overflødigt fedt og sener fjernes fra kødet og det drysses på indersiden med salt og peber. æblerne skrælles, løgene pilles og begge dele skæres i både, der fordeles på kødet. Hakket timian drysses over.
Kødet rulles omkring fyldet og snøres stramt med kødtråde eller ufarvet bomuldsgarn.

I bradepanden brunes kødet på alle sider i lidt smør. 2 dl bouillon eller vand hældes ved, og det sættes i ovnen ved 180 grader i 50 min. Det skal derefter hvile tildækket i mindst 15 min. Inden udskæring.

Mens kødet steger tilberedes.

Jordskokcremen
Jordskokkerne skrælles, skives og svitses blidt i smørret i en bred kasserolle. Fond eller bouillon tilsættes, og det koger under låg i 15 min. Det pureres nu i blender og passeres gennem en sigte. Hældes atter i kasserollen, tilsættes fløden og koges igennem.

Smages til med salt og peber




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6986 gange,
og udskrevet 159 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

k.sonne nielsen  -  0000-00-00 00:00:00
især jordskokcremen var fremragende