Store Hvedeboller med rugmel - Sandwichboller

Store Hvedeboller med rugmel - Sandwichboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Molly

Indsendt :

Ingredienser:
50 g.gær
4 dl.lunken vand
2 spsk.sirup
1.5 tsk.salt
2 dl.mælk
2 æg
6 spsk.olie - raps eller solsikke
3 dl.havreklid eller hvedeklid
2 dl.rugmel
0.5 squash - reven på lille jern
2 æbler - reven på lille jern
14 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Smuldr gæren, og rør den ud i lunkent vand.

Tilsæt mælken, olien, saltet, æggene, reven squash og æble. Rør dette godt sammen.

Tilsæt havreklid, rugmel og rør dette godt sammen.

Tilsæt nu melet lidt efter lidt til du har en ikke for fast dej.

Lad dejen hæve 1 time tildækket.

Form ca. 30 store boller, tryk dem lidt flade, så er de gode til madpakkerne.

Lad dem efterhæve på pladen i ca. 30 min.

Pensl dem med æg.

Bages ved 220 grader i ca. 15 minutter.

Smager også godt lune med dejlig kold smør.


Tips:

Skræl squasen og æblerne hvis dine børn er lidt sjove som mine, så kan det nemlig ikke ses. På den måde har jeg selv fået listet lidt ekstra grønsager/frugt i. Du kan også tilsætte revne gulerødder, dem hjælper det nok ikke at skrælde for at snyde børnene.


karakterer:
Opskriften er vist 14147 gange,
og udskrevet 253 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu