Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Burgerboller - Sandwichboller - Fiberboller

Burgerboller - Sandwichboller - Fiberboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Molly

Indsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
2 spsk.sirup
4 dl.lunken vand
3 dl.creme fraiche 9%
1.5 tsk.salt
1 tsk.kardemomme - kan undlades
6 spsk.olie
3 dl.spelt - sigtet eller fuldkorns
2 dl.sigtemel
2 dl.havregryn
2 dl.havreklid eller hvedeklid
100 g.mandler - malet
 Hvedemel på slum
 Sesamfrø
 


Opskrift:
Smuldr gæren, og rør den ud i lunkent vand.

Tilsæt cremefraishe, olie, salt, sirup, kardemomme, rør dette godt sammen.

Tilsæt havregryn, mandler, havreklid, sigtemel og rør det godt sammen.

Tilsæt nu hvedemel på slum til du har en god dej, ikke for fast.

Lad dejen hæve tildækket 1 time. Form 30 boller og tryk dem lidt flade. Lad dem efterhæve ca. 30 på pladen.

Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø.

Bag dem ca. 15 - 20 minutter ved ca. 220 grader.

Læg et viskestykke over de varme boller, så bliver de dejlig bløde.

Tips:

Hvis man vil kan man sagtens erstatte mandlerne, sigtemel, med ekstra enten speltmel eller hvedemel. Disse boller bliver utrolig lette. Vores store drenge er helt vilde med dem.

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (26 stemmer)

Opskriften er vist 42300 gange,
og udskrevet 1202 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2012-10-08 12:15:46
Super gode boller, vil bruge denne opskrift fremover (med hvad jeg lige har på lager af meltyper);))

Eva  -  2011-10-30 11:34:51
Meget lækre boller. Jeg fik 16 pænt store boller ud af dem og brugte ca 2 dl hvedemel til at "slumpe" med ;-)

  -  2010-02-14 14:30:19
I må lave nogle MEGET små sandswichboller/burgerboller hjemme hos Jer. Jeg har kun fået 17 stk ud af denne opskrift. Men de ser fine ud og jeg glæder mig til at smage dem, når de er kølet af.

mia  -  2008-08-18 17:00:53
super lækker opskrift, holder længe uden at blive tørre og kedelige og perfekte til ungernes madpakker i stedet for kedelige rugbrødsmadder;-) kan varmt anbefales

Marie  -  2008-06-04 16:12:49
super god opskrift!!!!<3

  -  2008-05-03 11:08:31
jeg har prøvet den og den er god