Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sønderjysk brunsviger

Sønderjysk brunsviger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Marie

Indsendt :


Sønderjysk brunsviger, billede 4 Sønderjysk brunsviger, billede 1 Sønderjysk brunsviger, billede 2 Sønderjysk brunsviger, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 tsk Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld.
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
80 gram Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
2 spsk. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   


Opskrift:

Pisk æg og sukker godt sammen. Bland smeltet afkølet smør i og pisk til massen er luftig.

Bland mel bagepulver og vanille og rør det i æggemassen. Rør vandet i.

Bred dejen ud i en bradepande med bagepapir ca. 30x40 cm. Forbag den på midterste ovnrille ved 200 grader C. alm. ovn i 12 min.

Fyld:
Kom ingredienserne til fyldet i en gryde og bring det i kog under omrøring. Tag den forbagte bund ud, bred fyldet over og stil den i ovnen igen på næstnederste rille. Bag yderligere i 10 min. til fyldet bobler.

Tips:

denne kage smager virkelig dejlig.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Brunsviger



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (40 stemmer)

Opskriften er vist 88385 gange,
og udskrevet 1523 gange.


Energi:
KJ total 20941 (4986 kcal)
KJ pr. Pers. 3490 (831 kcal)
Vægt ialt 1555 gram
Vægt pr. Pers. 259 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1346 KJ (320 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 12.0 gram
Kulhydrat 48.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Chelina  -  2016-06-09 11:27:16
Den er ikke til at sammenligne med en almindelig brunsviger som nogen fejlagtigt har gjort. Det er bare en super lækker kage som holder sig fugtig i flere dage. Jeg har dog måtte forlænge bagetiden lidt til ca. 15 min i varmluftsovn på 180 grader.


Natacha  -  2015-08-26 21:19:04
En fin og nem opskrift når man ikke lige har gær. Dog syntes jeg den minder for meget om drømmekage og lidt øv når man har vild lyst til brunsviger :)


:)  -  2013-04-10 12:14:46
Min dej er MEGA tynd! Jeg ved ikke om det er meningen, for så er den da ret tynd.. Men den dufter godt!:)


lulu  -  2012-02-05 12:02:43
kan man fryse noget af den ned?


miig  -  2011-05-14 15:15:24
elsker den


Nanna 13 år  -  2011-03-30 13:22:26
Jeg har lige bagt kagen, og den smager mega godt, + plus den er let at lave. En klar anbefaling(:


  -  2010-09-22 23:03:30
nem at gå til. lækkker smag. hva mere kan man bede om -et hit hos gæsterne


Kris  -  2010-05-09 15:50:29
Kan man evt. lave denne kage som muffins?


Maria  -  2009-10-05 07:01:52
Jeg synes ikke, at det smager som brunsviger snarere som drømmekage, desværre. Til gengæld er den meget nem og hurtig at lave og holder sig frisk i lang tid. Min familie var ellevilde med den, men jeg bryder mig ikke om den meget søde dej.


Søren  -  2008-05-16 14:04:37
Rigtig god kage prøv at putte hakkede mandler i stedet for Mandel flager


Margrethe Bækhøj  -  2007-08-27 21:20:11
Kagen kommer selvfølgelig fra den tyske by Braunschweig!!!


than  -  0000-00-00 00:00:00
prøv at smide en skefuld flødeskum ovenpå.. det smager bare perfekt..!


Else  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig nem og god kage, jeg tilsatte lidt kanel i fyldet.


Miccen  -  0000-00-00 00:00:00
Den må prøves, det bliver godt uden gæren, tror jeg ;)


Britt Købke  -  0000-00-00 00:00:00
Smadder godt, jeg bor i udlandet og kunne ikke købe gær. Super!


Ann-Sophie  -  0000-00-00 00:00:00
Min familie elsker den! Den er væk med det samme. Bedre end brunsvigere med gærdej. Lykkedes hver gang!