Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Blåmuslingesuppe

Blåmuslingesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - SkaldyrsSupper

Hovedingrediens : Muslinger - Blåmuslinger

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Blåmuslingesuppe, billede 4 Blåmuslingesuppe, billede 1 Blåmuslingesuppe, billede 2 Blåmuslingesuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.blåmuslinger
1 porre (det hvide i den, fint hakket)
2 skalotteløg, finthakket
3 fedhvidløg, hakket
1 kvisttimian
2 spsk.olie
3 dl.hvidvin
7,5 dl.hønsebouillon
10 trådesafran
 salt
 friskkværnet peber
 
 Garniture:
0.25 porre
1 lillegulerod
 


Opskrift:

Muslingerne renses godt med en stiv børste. Hvis nogle ikke lukker sig kasseres de.

Porre, skalotteløg, hvidløg og timian svitses i olien i en stor gryde. Hvidvin og bouillon tilsættes og bringes til kogepunktet. Muslingerne tilsættes og suppen koger under låg 8-10 min. Idet muslingerne herunder vendes et par gange med en ske
Muslingerne tages op og holdes varme i en skål. Hvis nogle ikke har åbnet sig kasseres de også.

Suppen sigtes gennem et klæde, tilsættes safran, og gives et opkog og smages til med salt og peber.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (34 stemmer)

Opskriften er vist 99476 gange,
og udskrevet 2883 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bent Böhlers  -  2015-03-05 21:42:40
Der kasseres i 2 omgange: 1. Hvis muslingerne ikke lukker sig under rengøringen, evt. efter et lille slag mod bordet. 2: hvis muslingerne ikke åbner sig under dampningen. Serveringen: Man kan vælge at lægge muslingerne i en skål / gryde, og hælde suppen over, så er muslingerne varmere, men man har skallerne i suppen. Eller man kan servere muslinger og suppe hver for sig, så er det nemt at tage muslingerne ud af skallerne før man hælder suppen over. Jeg vælger sidste mulighed, og serverer suppen i en kande.


Hr. Blåmusling  -  2011-07-30 20:03:46
Hvis de ikke åbner sig under kogning kasseres de også :) Det gør vi på ærø. tror også man gør alle andre steder


gæst  -  2011-06-17 09:32:45
@ Marius - Hvis muslingerne ikke lukker sig efter et lille slag under RENGØRINGEN kasseres de.


Marius Johanne  -  2011-05-19 01:53:41
Der står:Hvis muslingerne ikke lukker sig,kasseres de. Skal der ikke stå:Hvis muslingerne ikke åbner sig,kasseres de. Vi smider det,som ikke åbner sig,heroppe i grønland.


Torsten Menzel  -  0000-00-00 00:00:00
skal suppen ikke hældes over muslingerne inden servering??