Blåmuslingesuppe
Hovedingrediens : Muslinger - Blåmuslinger Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Muslingerne renses godt med en stiv børste.
Hvis nogle ikke lukker sig kasseres de.
Porre, skalotteløg, hvidløg og timian svitses i olien i en stor gryde. Hvidvin og bouillon tilsættes og bringes til kogepunktet. Muslingerne tilsættes og suppen koger under låg 8-10 min. Idet muslingerne herunder vendes et par gange med en ske Muslingerne tages op og holdes varme i en skål. Hvis nogle ikke har åbnet sig kasseres de også. Suppen sigtes gennem et klæde, tilsættes safran, og gives et opkog og smages til med salt og peber. Porre og gulerod til garniture snittes i tynde strimler og arrangeres med muslingerne i varme tallerkner. Den skoldhed suppe hældes over retten. Serveres straks. |
|
Opskriften er vist 110283 gange,
og udskrevet 2994 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (36 stemmer) |
|
Kommentarer Bent Böhlers - 2015-03-05 21:42:40 Der kasseres i 2 omgange: 1. Hvis muslingerne ikke lukker sig under rengøringen, evt. efter et lille slag mod bordet. 2: hvis muslingerne ikke åbner sig under dampningen. Serveringen: Man kan vælge at lægge muslingerne i en skål / gryde, og hælde suppen over, så er muslingerne varmere, men man har skallerne i suppen. Eller man kan servere muslinger og suppe hver for sig, så er det nemt at tage muslingerne ud af skallerne før man hælder suppen over. Jeg vælger sidste mulighed, og serverer suppen i en kande. Hr. Blåmusling - 2011-07-30 20:03:46 Hvis de ikke åbner sig under kogning kasseres de også :) Det gør vi på ærø. tror også man gør alle andre steder gæst - 2011-06-17 09:32:45 Marius - Hvis muslingerne ikke lukker sig efter et lille slag under RENGØRINGEN kasseres de. Marius Johanne - 2011-05-19 01:53:41 Der står:Hvis muslingerne ikke lukker sig,kasseres de. Skal der ikke stå:Hvis muslingerne ikke åbner sig,kasseres de. Vi smider det,som ikke åbner sig,heroppe i grønland. Torsten Menzel - 0000-00-00 00:00:00 skal suppen ikke hældes over muslingerne inden servering?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne