Fragteliterulle med Toblerone creme og hindbærsovs

Fragteliterulle med Toblerone creme og hindbærsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Nille

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Dej:
100 g.ren rå marcipan
0.5 dl.sødmælk
3 æggehvide
100 g.sukker
 
 Tobleronecreme:
100 g.Toblerone
1 dl.piskefløde
 
 Hindbærsauce:
100 g.optøede hindbær
0.5 dl.sukker
 lidtvand
 
Opskrift:
Start dagen før du skal bage fragilitetbunden med at smelte Toblerone og piskefløde ved lav varme i en gryde.
Hældes i en skål som køler lidt af på køkkenbordet for den filmes og stilles i køleskabet til næste dag.

Del marcipanen i grove stykker, tilsæt mælk og mos det godt sammen til en ensartet masse.

Pisk æggehviderne og sukker og en luftig og sej marengsmasse. Arbejd marengsmassen ind i marcipanmassen lidt efter lidt.

Hasselnøddeflagerne hakkes groft og bland halvdelen i dejen.

Spred dejen ud på en bageplade i et rektangel på 30x40 cm. ca. 1½ cm tykkelse, den sidste halvdel af hasselnødderne drysse ud over dejen. Bages på midterste rille ved 180 grader C. alm. Ovn i 15-20 minutter.

Drys sukker på et rent stykke bagepapir og vend bunden herover med nødderne nedad og lad bunden afkøle.
Når bunden er afkøles kan bagepapiret tørres med en fugtig klud, så slipper den nemmere bagepapiret.

Tobleronefløden piskes til en let skum og fordel det over bunden og rul den forsigtigt sammen. kom køkkenfilmen om og stil den en 1/2 time i fryseren før servering.

Mos hindbærne i lidt kogende vand, og mos dem igennenm en si. smag derefter til med sukker. stil saucen i køleskabet indtil servering.

skær rullen i skiver og server med hindbærsaucen til.

Tips:

Fragelite er i princippet blot en bittermasse, der blandes med marengs. Da bittermassen på grund af sin meget faste og tunge konsistens ikke umiddelbart kan blandes med marengs, skal den først røres op med noget mælk eller æggehvide, og derefter blandes med marengsen.

Skal marengsen være sprød, skal den i ovnen ved svag varme ca. 140 grader c indtil den er tør.

Ønskes der bløde bunde bør den være i ovnen ved middel varme ca. 180 grader til den er gylden i overfladen.


karakterer:
Opskriften er vist 16014 gange,
og udskrevet 358 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

irda  -  2016-02-18 16:53:33
hvis man vender bunden på hovedet over på et sukkerdrysset bagepapir og derefter ligger et fugtigt viskestykke på det bagepapirden blev bagt på. Så slipper den stille og roligt når man begynder at rulle... Måske er det logisk for mange,(ikke for mig) men det der iskolde tobleronecreme, det skal jo piskes ala flødeskum inden det kan smøres på.

tobias  -  2008-04-23 17:21:21
Lidt svær at lave, men superlækker

Amalie  -  2008-03-30 10:45:01
mmmm.... det er den bedste dessert jeg har fået.... nogensinde