Fragilite Roulade med Toblerone creme

Fragilite Roulade med Toblerone creme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red:

Fragilite Roulade med Toblerone creme, billede 4 Fragilite Roulade med Toblerone creme, billede 1 Fragilite Roulade med Toblerone creme, billede 2 Fragilite Roulade med Toblerone creme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
100 gram Ren rå marcipan
0.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Tobleronecreme:
100 gram Toblerone
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Start dagen før du skal bage fragilitetbunden med at smelte Toblerone og piskefløde ved lav varme i en gryde.
Hældes i en skål som køler lidt af på køkkenbordet for den filmes og stilles i køleskabet til næste dag.

Del marcipanen i grove stykker, tilsæt mælk og mos det godt sammen til en ensartet masse.

Pisk æggehviderne og sukker og en luftig og sej marengsmasse. Arbejd marengsmassen ind i marcipanmassen lidt efter lidt.

Hasselnøddeflagerne hakkes groft og bland halvdelen i dejen.

Spred dejen ud på en bageplade i et rektangel på 30x40 cm. ca. 1½ cm tykkelse, den sidste halvdel af hasselnødderne drysse ud over dejen. Bages på midterste rille ved 180 grader C. alm. Ovn i ca. 20 minutter.

Vend bunden med nødderne nedad på et rent stykke bagepapir og lad bunden afkøle.
Når bunden er afkøles kan bagepapiret tørres med en fugtig klud, så slipper den nemmere bagepapiret.

Tobleronefløden piskes til en let skum og fordel det over bunden og rul den forsigtigt sammen. kom køkkenfilmen om og stil den en 1/2 time i fryseren før servering.

Skær rullen i skiver og server evt. med is og friske bær.

Tips:

Fragelite er i princippet blot en bittermasse (marcipan lavet på abrikoskerner), der blandes med marengs. Da bittermassen på grund af sin meget faste og tunge konsistens ikke umiddelbart kan blandes med marengs, skal den først røres op med noget mælk eller æggehvide, og derefter blandes med marengsen.

Skal marengsen være sprød, skal den i ovnen ved svag varme ca. 140 grader c indtil den er tør.

Ønskes der bløde bunde bør den være i ovnen ved middel varme ca. 180 grader til den er gylden i overfladen.


karakterer:
Opskriften er vist 20402 gange,
og udskrevet 424 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7741 (1843 kcal)
KJ pr. Pers. 967 (230 kcal)
Vægt ialt 540 gram
Vægt pr. Pers. 67 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1433 KJ (341 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 17.8 gram
Kulhydrat 40.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Hanne Asmussen,   -  2022-03-06 14:02:31
Der står ikke noget om hvor mange nøddeflager der skal bruges, er det efter behag?

irda  -  2016-02-18 16:53:33
hvis man vender bunden på hovedet over på et sukkerdrysset bagepapir og derefter ligger et fugtigt viskestykke på det bagepapirden blev bagt på. Så slipper den stille og roligt når man begynder at rulle... Måske er det logisk for mange,(ikke for mig) men det der iskolde tobleronecreme, det skal jo piskes ala flødeskum inden det kan smøres på.

tobias  -  2008-04-23 17:21:21
Lidt svær at lave, men superlækker

Amalie  -  2008-03-30 10:45:01
mmmm.... det er den bedste dessert jeg har fået.... nogensinde