Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rugbrød, uden hvedemel

Rugbrød, uden hvedemel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Tota

Indsendt :





Ingredienser:
 Trin 1:
5 g.gær
2 dl.vand (lunkent)
2 dl.rugmel
1 tsk.salt
 
 Trin 2:
 Surdej
1.5 l.vand (lunkent)
2 spsk.sirup
 
 
 Trin 3:
 Grundsurdej
1 kg.rugmel
500 g.knækkede rugkerner
2 spsk.salt
 
 Rugbrødsdej
0.5 l.vand (kogende)
500 g.rugmel
500 g.kerner (alle typer kerner kan bruges)
20 g.gær
1 spsk.vand (lunkent)
 surdejen
 


Opskrift:

Trin 1.
Opløs gæren i vandet, tilsæt melet og rør det ensartet et par minutter til sidst tilsættes saltet.
Skal stå i 2 dage overtrukket med film, tag højde for at det hæver.

Trin 2.
Rør grundsurdejen ud med siruppen, tilsæt rugmel, kerner og salt, smut det gennem fingrene ca. 100 gange.
Tildæk den gerne med film, og lad den stå yderligere et døgn.


Trin 3.
Hæld det kogende vand over kernerne, og lad det afsvale til lunkent, vigtigt.

For 2-3 brødforme med bagepapir. Tilsæt den udrørte gær i surdejen, så kernerne, husk temperede, til sidst melet.
Smut det igen mellem fingrene 100 gange, fordeles i formene, 3/4 fyldte forme.

Lad det hæve 2-3 timer, til det når toppen af formen, kan evt. stikkes lidt med en stegegaffel.

Bages 2 timer ved 200 gr. evt. de sidste 10 min uden form.

Skal brødets skorper være bløde skal de i plastpose inden de er helt afkølede.

Tips:

Fra start til slut tager brødet 5 dage, det smager fantastisk hvis man starter fra bunden hver gang, orker man ikke det, tager man ca. 400 gr. dej fra inden man tilsætter gæren i trin 3. Så starter man ved trin 2 næste gang. Det er er sundt godt og mættende brød.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (44 stemmer)

Opskriften er vist 31072 gange,
og udskrevet 830 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lise Dahl  -  2018-04-21 14:49:27
Det er et supert godt brød, familien her vil ikke spise andet. Der mangler bare i opskriften hvornår de 1 1/2 L vand skal i, men ellers nem at gå til.


troensgaard  -  2018-01-05 08:53:19
En noget rodet opskrift; men nu prøver jeg om det lykkes, hvis jeg ændrer lidt i rækkefølgen. I øvrigt ser ingredienserne ud til at kunne give et godt resultat. Jeg vender tilbage, når bagningen er overstået.


Gitte  -  2015-09-07 08:58:50
Hvor meget rugmel i trin 2?


Frederik  -  2014-11-30 00:25:34
Der er ikke rigtigt styr på den her opskrift. Ingredienserne og trinene stemmer ikke overens. Det står også at der først skal tilføjes 1,5 liter vand og senere 0,5 liter vand.... Jeg kan simpelthen ikke tro at så mange har givet den her opskrift så gode karakterer.


Tota  -  2009-09-16 09:00:18
Den skal bare blandes i med de øvrige ingredienser.


  -  2009-08-27 19:49:58
Den her opskrift er upræcis af hensyn til trin 3. Kan det ikke uddybes præcis hvordan Rigbrødsdejen og surdejen skal sammensættes?