Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rugbrød 04

Rugbrød 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :





Ingredienser:
 Let surdej med rugmel:
300 g.groft rugmel
1 tsk.salt
25 g.gær
3 dl.lunkent vand
 
2 dl.lunkent vand
1 dl.kærnemælk
2 tsk.salt
100 g.knækkede rugkerner
300 g.groft rugmel
300 g.sigtemel eller rugsigtemel
 
 Pensling:
 Varmt vand
 


Opskrift:

Tilberedning af surdej:
Ingredienserne røres sammen i en skål og dækkes med plastfilm eller alufolie.
Skålen skal helst stå ved 25-30 grader (ved fyret, oven på køleskabet eller ved siden af et varmerør) 2 døgn.
Surdejen er færdigudviklet, når den har fået et gyldent skær og lugter syrligt.
Hvis surdejen ikke skal bruges, når den er færdiglavet, kan den opbevares et par dage i køleskab.

Tilberedning af dej:
Vand, kærnemælk og surdej røres sammen i en skål.
Salt, kerner og rugmel røres i.
Et fugtigt viskestykke lægges over skålen, og dejen stilles til hævning et lunt sted 8-10 timer.
Sigtemel eller rugsigtemel røres i ad et par gange.
Dejen må ikke blive for fast, den skal være ret klistret.
En form (ca. 1½ l) smøres med margarine. Dejen formes til et brød og lægges i formen.
Et fugtigt viskestykke lægges over.
Dejen efterhæver et lunt sted 1-2 timer.
Brødet pensles med varmt vand og prikkes med en gaffel eller ridses med en skarp kniv.

Bagning:
Ovnen opvarmes til 220 grader.
En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe.

Bagetemperatur og bagetid:
Elovn: 10 minutter ved 220 grader og ca. 30 minutter ved 200 grader.
Varmluftovn: 10 minutter ved 180 grader og ca. 30 minutter ved 160 grader.
Gasovn: 10 minutter ved trin 5 og ca. 30 minutter ved trin 4.
Et stykke plastfilm eller fugtigt viskestykke lægges over brødet, mens det afkøler på bageristen, så er det nemmere at skære, når det bliver koldt.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 8074 gange,
og udskrevet 133 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu