Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mors gode boller

Mors gode boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 32 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ludvig - Helle

Indsendt :





Ingredienser:
100 g.gær
100 g.sukker
1 tsk.salt
0.5 tsk.kardemomme
200 g.smør (uægte)
4 dl.mælk
1000 g.hvedemel
3 æg
 


Opskrift:

Gær, sukker, salt og kardemomme røres i en lille skål.
Mælk og smør lunes fingervarm. (Ca. 2 min. ved 1.000 watt)
Det hele blandes i en stor skål på ca. 6 l.
Mel røres i lidt efter lidt til det hele er brugt. (Brug håndmikser med drejekroge)
Når alt mel er brugt, drysses lidt ekstra over, og dejen stilles til hævning.
Lad det hæve til dobbelt størrelse. (Ca. 35 min.)
”Bank” dejen en smule (ælt ikke hævningen ud) og form til boller á 60 g. (Ca. 32 stk.)
Lad bollerne hæve til dobbeltstørrelse. (Ca. 15 min.)
Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min..
Varm luft ved 150 °C i 12-15 min.

Tips:

Tip: Når bollerne tages ud gives et lille bitte klat smør på toppen. Det giver bollerne en dejlig overflade. Gulerod i dejen eller birkes på toppen er heller ikke helt dårlig.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 5888 gange,
og udskrevet 80 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Helle  -  2014-04-13 12:36:50
Æggene skal selvfølgelig piskes først, før det hele mixes sammen :-)


Clara  -  2013-03-11 14:19:02
I sagde ikke hvad man skulle med æggene? Nå, men nu putter jeg dem altså bare i!!


Ludvig - Helle  -  2008-02-14 21:02:43
Tip 2: Gør bollerne så runde som muligt - så bliver de rigtig gode. (Glatte i overfladeren) Øvelse gør mester ;)