Chokolade fudge -tærte (egen opskrift)

Chokolade fudge -tærte (egen opskrift), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Chi

Indsendt :      Red :
Chokolade fudge -tærte (egen opskrift), billede 4 Chokolade fudge -tærte (egen opskrift), billede 1 Chokolade fudge -tærte (egen opskrift), billede 2 Chokolade fudge -tærte (egen opskrift), billede 3
Fotograf: Chi  

Ingredienser:
3 æg (evt. pastauriserede dessertæg)
150-200 g.Brun farin
1 dl.Piskefløde
200 g.Mørk kogechokolade
2 tsk.Vanillesukker
 rørsukker
 mørdej
 evt.appelsinlikør/revet appelsinskal kirsch
 evt.sesamfrø til drys
 
Opskrift:
Kom mørdejen i en tærteform med en diameter på ca. 23 cm., og prik bunden med en gaffel over det hele. Hvis der er dej tilovers (der kommer op over kanten på formen, kan denne gemmes til et evt. låg eller rille mønster på tærten).

Læg et stykke bagepapir over den, og fyld det med bønner eller andet. Forbages i ovnen ved 190 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

Pisk sukker og æg længe, til så meget som muligt af sukkeret er opløst. Bræk ca. 150 g. Chokolade i stykker og smelt det i en gryde over vandbad, sammen med fløden.
Hak de resterende 50 g. Mellemgroft.
Husk at rør engang imellem i gryden, og bland derefter blandingen nænsomt i æggemassen, samt en ekstra sjat fløde. (Det gør ikke noget hvis massen kun bliver ”marmoreret” i farven.). Kom det sidste hakkede chokolade i, og bland det i æggeblandingen.

Hæld massen i tærteformen (hvis der var mørdej tilbage kan denne nu rulles ud og skæres i evt. strimler og lægges i et mønster på toppen), drys med rørsukker.

Bag denne ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 40-45 minutter. På lidt under den midterste rille i ovnen.

Køl tærten af, og spis den med flødeskum eller cremefraiche, evt. med lidt hakket chokolade på toppen.

Tips:

Man kan evt. komme lidt kirsch, revet appelsinskal, eller appelsinlikør i kagen, for at give den et ekstra pift. Eller man kan drysse kagen med fx sesamfrø, sammen med rørsukkeret inden den kommer i ovnen, kun kreativiteten sætter grænser. hvis du vælger kirsch, appelsinlikør eller appelsinskal skal dette blandes i æggemassen sammen med den sidste hakkede chokolade.

karakterer:
Opskriften er vist 24764 gange,
og udskrevet 201 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-06-05 12:39:53
Sagsanlæg er måske liiiige overdrevet nok.... Der står jo meget tydeligt, at der skal lægges et bagepapir over og bønner ovenpå... Jeg plejer at bruge ris - fungerer også fint. God opskrift - glæder mig til at smage den!

  -   2009-03-06 11:06:26
Ja, det er jo fint nok at bønnerne kun bruges til forbagningen. Det ved vi garvede bagere - men du kunne nok få et sagsanlæg for brækkede tænder hos andre, som bare hældte fyldet over. Opskrift til 9 - instruktion til 1 :-(

  -   2009-01-30 08:45:46
bønnerne bruges til at holde bunden fra at hæve under forbagningen.... de lægges ovenpå et stykke bagepapir når bunden forbages, og holder den derfor nede... de skal selvfølgelig fjernes efter forbagningen..

  -   2008-10-12 22:00:39
Hvad er meningen med at komme bønner i tærten?