Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rugbrød

Rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :





Ingredienser:
2 dl.surdej
700 g.knækkede rugkerner
10 dl.vand
400 g.hvedemel
2 spsk.salt
150 g.hørfrø
150 g.solsikkekerner
1 maltøl
2 spsk.sukker
400 g.groft rugmel
 


Opskrift:

1. dag:
Surdej, rugkerner, vand, hvedemel, salt, hørfrø og solsikkekerner blandes sammen. Konsistensen skal være ret flydende. Står 24 timer ved stuetemperatur.

2. dag:
1 portion surdej (ca. 2 dl.) tages fra. Maltøl, sukker og groft rugmel blandes i massen. Konsistensen skal være sej og tyk som risengrød. Hele massen hældes i 2 store smurte forme og hæver ved stuetemperatur i 6 timer. Dæk de fyldte forme med et fugtigt viskestykke for at forhindre udtørring. Rugbrødene prikkes med en gaffel el. lign. inden de sættes i ovnen. Bages ved 200° C i 2 timer.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (8 stemmer)

Opskriften er vist 30693 gange,
og udskrevet 725 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2009-12-01 12:16:31
Hvor ser du det mælkeprodukt i surdejen?? Det kan lave surdej med mælkeprodukter, syrnede produkter, men den kan altså lige så godt laves på vand, mel og gær.


  -  2009-11-12 19:58:58
Husk nu at der er mælkeprodukt i surdejen. Jeg sidder her og kigger i mælkefri opskrifter, men der er vist lige en smutter her.


Per  -  2009-03-01 11:07:28
Surdejen er noget man selv laver, prøv at søg på surdej.
Eller brug denne
Surdej:
150 g. rugmel
2 dl. yoghyrt naturel
10 g. gær
1 tsk. salt

Opløs gæren i yoghurt Rør rugmelet Drys dejen med salt Dejen dækkes med husholdningsfilm - prik et par huller. Stilles lunt 3-4 dage - røres af og til igennem. Er derefter klar til brug.


Steffen  -  2009-02-27 04:12:11
Ok jeg har lige et spoergsmaal. er der nogle af jer der kender en opskrift paa et rugbroed uden surdej for jeg sidder i canada og her ovre kan mand ikke faa surdej (eller er det noget mand laver selv??). og jeg kunne rigtig godt taenke mig et rugbroed for de har kun toast broed.. hilsen steffen.


Louise  -  2007-10-10 13:15:47
mmm.. lyder rigtig lækkert


Helén  -  2007-02-16 22:39:45
hvis man ønsker skorpe med god smag bør bagetiden på 2 timer overholdes.


Inge  -  0000-00-00 00:00:00
Den angivne bagetid er alt for lang. Mine brød er bagt på max. 1½ time