Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Amerikansk Chokoladekage

Amerikansk Chokoladekage , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Camilla

Indsendt :


Amerikansk Chokoladekage , billede 4 Amerikansk Chokoladekage , billede 1 Amerikansk Chokoladekage , billede 2 Amerikansk Chokoladekage , billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Kakaobunde:
100 g.Blødt smør
250 g.sukker
2 æg
225 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 tsk.vanilie sukker
2 spsk.kakao
2 dl.mælk
 
 Chokoladefyld/mousse:
5 dl.piskeføde
6 pasteurisrede æggeblommer
300 g.mørk chokolade (maks 70 pct kakao da den ellers bliver for bitter)
 
 Glasur:
200 g.flormelis
0.5 dl.kogende mælk
2 tsk.kanel
3 spsk.kakao
 


Opskrift:

Kakaobunde:
Smør og sukker røres sammen til hvidt skum.
Æggene tilsættes eet ad gangen.
Mel, bagepulver, vanille og kakao blandes sammen, og vendes i æggemassen skiftevis med mælken.
hældes i springform og
Bages ved 200 C. i ca. 40 minutter.
Afkøles og deles på midten så der bliver 2 bunde.

Chokoladefyld/mousse:
Del chokoladen i småstykker og smelt den over et vandbad.
rør æggeblommerne forsigtigt i (det bliver meget klistret)
pisk fløden til flødeskum og vend den herfter i chokolade/æggemassen lidt efter lidt.
Stil massen på køl i 2-3 timer.

Læg chokolademassen mellem kagebundene umidlbart før den skal serveres da den kan flyde lidt ud når den ikke er helt kold længere.

Glasur:
kog mælken.
bland alle de tørre indgredienser sammen og tilsæt tilsidst lidt af mælken ad gangen.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (56 stemmer)

Opskriften er vist 68147 gange,
og udskrevet 741 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Fatma  -  2016-06-24 14:16:37
hvor stor skal formen være?


Hammer  -  2010-02-15 15:26:16
fantastisk kage! det skal siges at det er meget vigtigt at huske at køle bundene ordentlig af inden moussen smøres på, ellers smelter det hele! om ikke andet er moussen helt fantastisk i sig selv, kan meget varmt anbefales - lige før man overvejer at lave noget ekstra så man kan spise noget af det under bagningen (;


ADA  -  2010-01-17 17:21:38
Har ikke smagt den endnu - men ALT for meget glasur. Det halve havde været rigeligt...efter min smag


mig  -  2009-11-22 15:07:34
der er en gud, og hans navn er amerikansk chokoladekage IIII


kage elskeren  -  2009-05-14 16:35:12
Den er rigtig gold og meget nemt at lave du får en stur 5 tal af mig.


Gudrun  -  2008-10-26 11:37:52
Rigtig god kage, så lige uoverskuelig ud ved første øjekast, men kigger man nærmere er den super let at lave. smager rigtig godt og bliver ikke for vammel, så kan varmt anbefales!!!!


K.A<3  -  2008-10-08 13:36:35
Den lyder rigtig god kan jeg se, den må jeg prøve:)


Gitte  -  2008-07-11 19:45:37
Super lækker kage. Meget let og enkel at lave. 10 herfra.


Kage experten  -  2008-04-07 17:07:07
Kagen er lækker og nem at lave :) Smagen er god og ikke for kvalm


Mill  -  2008-02-19 12:22:00
rigtig god kage. et kæmpe hit hos min kæreste og vennerne til superbowl!