Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rugbrød uden mel

Rugbrød uden mel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød uden gær

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
200 g.hel hirse
200 g.hirseflager (eller 200 g majs og/eller rismel)
200 g.hørfrø (knust)
200 g.fintrevet gulerod
100 g.maizena
3 tsk.salt
3 tsk.honning
1 dl.vand
 


Opskrift:

Hirsefrøene kommes i en gryde med rigeligt vand og koges op et øjeblik. Gryden tages af varmen, låg lægges på og efter 10-15 min. hældes hirsefrøene i en sigte. De overbruses kraftigt med koldt vand fra hanen så den slimede væske forsvinder. Sien rystes godt.

Alle ingredienserne sammenblandes, men vær lidt forsigtig med vandmængden i starten! Dejen æltes godt i 5 min. og skal slippe bordet og hænder for at have tilpas konsistens. Den må dog ikke være for tør!

Dejen formes til et brød, lægges i en smurt form (eller bedre en rigtig rugbrødsform) og ridses i midten. Brødet bages i 4 timer (dækket med folie) ved 150 grader. Herefter tages folien af - der slukkes for varmen - og brødet står i ovnen 30 minutter endnu.

Det færdige brød indpakkes i et rent, fugtigt klæde for ikke at danne hård skorpe. Efter afkøling kan brødet skæres i tynde skiver.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (4 stemmer)

Opskriften er vist 29764 gange,
og udskrevet 644 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Steffen Petersen   -  2017-03-12 10:31:39
Lækkert brød men hvad er kalorie indholdet


Jette O  -  2013-01-01 16:50:39
vær obs på at der er stivelse i maizena


Hanne  -  2009-11-11 10:32:08
Jeg har forsøgt at udbløde hele hørfrø med vandmængden, hvilket hæver brødet lidt mere end ellers. Der skal så en lille smule mere vand i som jeg rører salt/honning op i.Pas vældig på med vandet ellers bliver brødet lige lovlig vådt. Ved ovenstående metode skal det have ½ times tid mere i ovnen. Uskrællet Hokkaido græskar er fint i stedet for gulerødder. Boghvedemel i stedet for maizena hjælper også brødet til at hæve lidt mere.


  -  0000-00-00 00:00:00
Hmmm.... Kan det kaldes rugbrød når der ikke er rug(mel) i?