Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Islagkage med mintchokolade

Islagkage med mintchokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Halck

Indsendt :

Islagkage med mintchokolade, billede 4 Islagkage med mintchokolade, billede 1 Islagkage med mintchokolade, billede 2 Islagkage med mintchokolade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
5 æggehvider Past.
 dl.flormelis
150 g.hasselnødder malede
 
 Fyld:
100 g.mørk chokolade
150 g.After Eight chokolade
5 æggeblommer Past.
1 tsk.Nescafé
4 dl.piskefløde
 
 Pynt:
50 g.marcipan
 piskefløde
 


Opskrift:

Bund:
Beklæd bunden af en stor springform (29 cm) med bagepapir og smør kanterne med smør.
Pisk hviderne stive og tilsæt flormelis lidt af gangen. Vend de malede hasselnødder i og hæld dejen i springformen. Bag bunden i ca. 20 min. på næstnederste rille i ovnen, ved 175 grader C. alm. ovn. Mens kagen bager rives marcipanen på et groft rivejern og hældes på en bageplade men bagepapir. Afkøl bunden i formen.

Marcipanen ristes i ovnen når kagen tages ud. Rør rundt i marcipanen en gang imellem og tag den ud når den er blevet lysebrun, ca. 5 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.


Fyld:
Smelt chokoladen over vandbad eller vend meget svag varme direkte i gryde. Tilsæt mintchokoladen og rør til cremen er glat. Lad cremen køle af.
Pisk æggeblommer og Nescafé, ved blandingen i chokoladen.
Pisk fløden til flødeskum og vend den i den kolde chokolademasse.

Hæld massen over bunden (stadig i springform), dæk til og stil i fryseren mindst 4 timer, gerne natten over.

Tag kagen op ca. 30 min før servering.
Pynt med marcipan og flødeskum efter lyst.

Tips:

Bemærk at æggeblommerne ikke opvarmes! Denne dessert er glutenfri! Kan sikkert laves med anden mintchokolade end After Eight, så den bliver billigere! Har forsøg med både rigtig fløde og cremefine og den bliver absolut bedst med rigtig fløde.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)

Opskriften er vist 27425 gange,
og udskrevet 417 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu