Kaffe –valnøddekage
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Indsendt af : chi Indsendt : Red : |
|
|
Rist valnødderne i ovnen ved 130 g, til de begynder at blive let brune, og begynder at dufte, men ikke på den mindste måde sorte.
Behold de fineste til pynt, og knus resten groft. Smør en stor springform på 25-28 cm. I diameter med smør. Tænd ovnen på 165 g. Pisk smør og sukker, til sukkeret er helt opløst, og det er blevet en let hvid creme. Det tager sin tid. Det kan altså ikke gøres i hånden uden at man får seneskedehinde betændelse af det, men en elpisker virker fint. Når dejen er som den skal være, pisker man æggene i et af gangen. De skal være helt optaget i dejen før man tager det næste æg. Bland mel, rismel og bagepulver, og sigt det over dejen. Drys valnødder over, og vend så dejen sammen med en dejskraber, til den er helt jævn. Hæld så dejen i springformen og bag kagen til den er lige akkurat gennembagt. Når en træpind, eller en strikkepind kommer helt ren op af kagen, når man stikker den i midten, er den gennembagt. Køl kagen helt af, imens du laver cremen. Kom smør, æggeblommer og flormelis i en foodprocessor, og kør til det er en helt jævn creme. Kom den varme kaffe i, og kør igen til det er helt jævnt. Film cremen og stil den i køleskabet, til den er stivnet lidt, og har en smørbar konsistens. Flæk den afkølede kage i tre, med en skarp lang kniv. En brødkniv, eller en laksekniv er bedst. Læg den nederste bund på et kagefad. Dryp de to nederste bunde med kaffen. Fordel så smørcremen på de to nederste bunde. Læg kagen sammen. rør flormelis med en smule stærk kaffe, til en ret flydende glasur, og fordel den over kagen. Drys derefter kagen med de fine valnøddekerner, og smarties, marcipanblomster, paraplyer, kandiserede violer eller hvad man nu finder pænt. Lad kagen trække i mindst seks timer, gerne til næste dag. Serveres ved stuetemperatur, kagen holder sig dog fint på køl i flere dage. |
|
Opskriften er vist 10570 gange,
og udskrevet 138 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne