Lækre Klippebrød

Lækre Klippebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 14 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
50 g.smør eller margarine
250 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
2 tsk.sukker
25 g.gær
1.5 dl.lunken mælk
 
 Pynt:
1 sammenpisket æg eller æggehvide
 lidtbirkes
 
Opskrift:
Fedtstof og mel hakkes sammen. Salt og sukker tilsættes. Gæren opløses i lidt af den lunkne mælk og hældes i dejen sammen med resten af mælken. Dejen æltes. Hæver tildækket på et lunt sted i ca. 35 minutter.

Æltes og rulles til en pølse, der skæres til 14 lige store stykker. Hvert stykke trilles til et ovalt brød, der anbringes på en smurt plade. Hvert brød klippes med en saks, 5-6 skrå hak. Brødene efterhæver tildækket på et lunt sted i ca. 25 minutter.

Pensles med æg og drysse med birkes. Bages ved 225 grader C i ca. 10 minutter.

Brødene flækkes. Nydes med smør pålæg som morgenmad eller natmad.

Tips:

662





karakterer:
Opskriften er vist 4689 gange,
og udskrevet 104 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu