Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Absolut verdens nemmeste morgenmadsboller

Absolut verdens nemmeste morgenmadsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Gitte

Indsendt :


Absolut verdens nemmeste morgenmadsboller, billede 4 Absolut verdens nemmeste morgenmadsboller, billede 1 Absolut verdens nemmeste morgenmadsboller, billede 2 Absolut verdens nemmeste morgenmadsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Brug en skål hvor du kan putte et tæt låg på og sørg for at skålen er stor nok til at dejen hæver til mere end dobbelt størrelse.

Rør gæren flydende med salt og sukker. Tilsæt det kolde vand. Rør durummelet i. Og tilsæt til sidst det almindelige mel.

Dejen er meget klistret og skal blot røres godt med en grydeske.

Låget kommes på og dejen stilles i køleskabet til næste morgen.

Dejen sættes på en plade med en eller to skeer. Den vil være meget elastisk og lidt svær at få op. Ælt ikke dejen. Forsøg at beholde så meget luft i som muligt. Der bliver 8-12 boller afhængig af den ønskede størrelse.

Bages i en forvarmet ovn ved 250 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter.

Dejen kan også laves med almindelig hævning - så skal der bare lunkent vand i og jeg forsøgte med 2 timers hævning og der blev de rigtig gode.

Tips:

Super lækre italienske boller som ikke sviner ved at skulle æltes på bordet. Og som ikke skal hæve ekstra. Det tager max 5 min at mixe ingredienserne og mindre end ½ time om morgenen incl. opvarmning af ovnen. God fornøjelse.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (388 stemmer)

Opskriften er vist 327989 gange,
og udskrevet 7153 gange.


Energi:
KJ total 8994 (2141 kcal)
KJ pr. stk. 749 (178 kcal)
Vægt ialt 1135 gram
Vægt pr. stk. 94 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 792 KJ (188 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 0.8 gram
Kulhydrat 39.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Katrine   -  2017-02-15 23:00:56
Flydende honning istedet for sukker gør bollerne lækre. Kom også en håndfuld kerner og hakkede tørrede abrikoser i, mums


Charlotte  -  2016-03-07 17:05:09
Super lækre boller! Fulgte opskriften til punkt og prikke, og de blev en succes. Er hermed min favorit bolleopskrift.


Ulla  -  2016-02-28 11:40:54
Fantastisk opskrift - af flere årsager! For det første er de superhurtige (5-10 min) at smække sammen om aften, og lette og hurtige (5-10 min + bagning) at have med at gøre om morgenen! Dernæst smager de rigtig godt, har en lækker krumme og en skøn overflade! Dog må jeg indrømme, at jeg studsede lidt over det med at røre gæren flydende med salt og sukker - heldigvis gav jeg det chancen! Sidste gang jeg står og luner mælk/vand og bekymrer mig om temperaturen....fra nu af bearbejder jeg gæren på denne måde :) Tak for en dejlig opskrift


Novicen  -  2016-01-23 21:59:55
Kan det passe, at man ikke skal bruge lige så meget mel ved en dobbeltpotion?


Novicen  -  2016-01-23 14:07:08
Kan det passe, at man ikke skal bruge lige så meget mel ved en dobbeltpotion?


Louise  -  2014-11-23 06:21:11
Lige så let som lovet, lige så lækre som lovet :) - Jeg har dog sparet lidt på saltet, da jeg begyndte at lave dem flere gange.


Henning Helmsby  -  2014-07-17 11:52:31
God opskrift


Natascha  -  2013-04-13 14:55:24
Wow!!! Slut med at hente morgenbrød hos bageren, de er så lækre og nemme at lave!!


  -  2013-03-19 12:28:20
Hold da op, sikke nogen fantastiske boller. Jeg har har dårlig ryg og kan ikke stå og ælte dej, så de her boller er bare FANTASTISKE for mig, og ud over det så smager de også godt, bløde indeni og sprøde udenpå. Tak for en opskrift der passer lige til mig ;-)


Amalie  -  2013-02-10 10:11:20
Vi prøvede dem en gang da vi skulle på skiferie og gerne vil have nogle gode boller med ned energi i, og de har var bare perfekte! Jeg havde i halvdelen af bollerne kommet en del grahamsmel i istedet for alm mel. Jeg havde bagt næsten omkring 100 og alligevel var de væk inden den sidste dag!! Kan varmt anbefales og jeg skal ihvertfald ud i køkkenet nu og få bagt godt over de 100 Super gode boller kan varmt anbefales!


  -  2012-10-17 11:28:30
Havde ikke durummel så jeg brugte sigtet speltmel og de blev ganske gode alligevel, men håber at smagen bliver mere spændende når jeg prøver med durum. Jeg vil også prøve om jeg kan vente med at tilsætte saltet til efter vandet, mest for at se om man så kan sparre lidt på gæren til gengæld


Amalie :)))  -  2012-07-28 00:56:59
Mums de letteste og bedste boller jeg nogen sinde har lavet super gode :)) man kan også putte lidt kanel og rugmel i hvis man vil prøve noget andet er det os super godt :D


meilinda  -  2012-05-25 15:27:39
Mange tak for den gode opskrift. Det er nemt at lave, og det smager godt!


Hansen  -  2012-03-07 17:14:19
Har lige lavet dem, super gode :-) de hævede dog kun 30 min, men blev gode alligevel (brugte lunkent vand). ovnen er varmlluft, det passede stadig med 200 grader i 20 min. nu er der en portion i køleskabet til i morgen også.


maria lihme  -  2012-02-24 19:42:12
jeg kan ikke forstå hvorfor min dej er helt fast ?? er det fordi den ikke er kommet i køleskabet endnu eller ? For jeg forstod bare den skulle være klistret fra starten ?? Gerne svar hurtigt da jeg skal bruge dem imorgen tidlig


  -  2012-02-13 15:37:29
helt ærlig!!! de er bestemt ikke verdens nemmeste!!! ændre doig navnet til "besværelige boller!


Gitte  -  2011-11-05 21:19:32
Godt at høre at opskriften vækker glæde og bliver delt ud til andre :o) Jeg vil da tro bollerne sagtens kan bages i varmluftsovn, men præcis hvad de skal have ved jeg ikke, da jeg ikke selv har varmluftsovn. Men er det ikke noget med at man skal sætte temperaturen ned med ca. 20 grader når man bruger varmluft og så holde godt øje med dem... Det er i hvert fald mit bud.


Varmluftovn??  -  2011-10-10 11:40:13
Kan de bages i varmluft ovn?? I så fald, hvilken temperatur og hvor lang tid??


fru.pedersen  -  2011-09-20 17:25:51
kender en gl.bager som altid smeltede gæren med salt og sukker,i over 20 år


Zeynep   -  2011-08-25 11:56:37
Gitte, Jeg sender gode tanker til dig hver gang jeg bager disse boller... Nemt og lækkert. Hvad kan man ønske mere..


Inger  -  2011-08-17 12:14:57
Jeg putter bollerne i fryseren. Tager dem op frosne om morgenen, tøer op i mikroovnen (i min skal 2 stk. boller have 1 minut), og derefter på brødristeren. og vupti - - har vi nybagte boller :o)


Fam. Sørensen  -  2011-06-30 20:53:19
Det er fantastiske boller og nemt at fixe om morgenen :) Kan kun anbefale denne opskrift til den travle familie - det findes simpelt hen ikke nemmere når man bager selv...opskriften er også givet videre til alle på jobbet, de var imponeret over de var så gode, så det er nok dem vi får fremover på fredagsmorgenbordet :)


Gitte  -  2011-02-06 12:25:46
Hej Carina. Udregningen af fedt, kalorier m.m. er noget dk-kogebogen har lavet, så går ud fra de har folk siddende der ved hvordan man udregner sådan noget. Hilsen Gitte


Carina  -  2011-01-27 17:04:36
hvordan ved du dar er 0,8 % fedt i


Bondekonen  -  2011-01-17 14:10:49
Ja, jeg forstår heller ikke dét med at gæren bliver dræbt af sukker og salt. Mind boller hæver fint alligevel! Også med diverse kerner/ tørret frugt m.v. Jeg bager en ordentlig røvfuld boller ad gangen, og putter dem i fryseren efter bagning. Tør dem op i mikro ovnen - og så lige 1 minut på hver side på brødristeren. Og vips! De er som (næsten) nybagte. Hele vores familie er blevet hooked på disse boller, så det er ikke os, bageren tjener på mht. morgenbrød. Sorry, bager :o)


  -  2010-07-15 11:26:24
Super lækre boller. Nemme at lave og så smager de bare dejligt. Kan også holde sig til dagen efter i en plastikpose. De bliver slet ikke tørre. :) Kan varmt anbefales.


Anette  -  2010-05-02 15:28:54
Sukker og gær bliver som "vand", når det røres sammen... troede heller ikke på det første gang jeg så det... men salt skal først i senere.


Gitte  -  2010-04-20 21:14:16
Sjovt at folk skriver at gæren ikke dur hvis man opløser det med salt og sukker. Har hørt det mange gange før. Men alligevel giver det velvoksne boller med masser af luft i. Så forstår ikke hvordan de kan hæve så meget hvis gæren ikke virker.... Det må vel betyde at man sagtens kan blande gær, salt og sukker som jo er betydeligt nemmere end at få gær rørt ud i koldt vand.


sandra  -  2010-04-16 13:32:18
Bollerne behøves ikke at hæve, de kan sagtens puttes direkte ind i ovnen. De smager fint.(:


linda  -  2010-04-16 13:21:46
hold kæft nogen dårlige boller!!!!!!!! jeg er skuffet /:


Mig  -  2010-02-06 10:29:30
Hvis du tilsætter salt sammen med gær ødelægger du gær cellerne og gør gæret ubrugtbar. så nej. rør gær sammen med vand og så kom de andre tørre tingene ingredienser i.


morgenbageren  -  2010-01-14 13:40:59
Krummen i koldthævede boller er superlækker og bollerne hér er en gave til fortravlede "blæremåse" - eks. vis synes mine ungers venner det er for sejt at få nybagte boller til morgenmad på en onsdag. :-) I vores hus bruger vi målebægeret til mel og bruger ca. 1 1/4 l. mel (max 10% alternativ mel) til 1/2 l. vand - dejen skal ha' en konsistens som meget tyk grød - så bliver bollerne ikke så flade.... Vi sætter bollerne i kold ovn: 30 min v/ 225 grader - så kan man smække bollerne på pladen, vække ungerne og gå i bad samtidig. Endelig kan hakkede nødder, rosiner, tørrede bær, havregryn og alskens lækkerier tilsættes - sågar små chokostykker hvis der skal syndes - kun fantasien stopper udskejelserne :-)


1234  -  2010-01-13 16:17:59
det er bedst at røre gæren ud i vand. Når man "smelter" det med salt og sukker blir gæringsprocessen nemli dræbt. :)


Pernille  -  2009-10-30 23:22:57
Gæren røres flydende med salt og sukker - uden vand. Når den er flydende kommes det kolde vand i.


Stine  -  2009-10-20 21:42:24
Nogen der ved om gæren skal røres ud i varmt eller koldt vand? Kan ikke finde ud af hvad der menes med "Rør gæren flydende med salt og sukker".


Inger Lunden  -  2009-09-26 15:21:10
Prøv at udskifte ca. 100 gr. af den "alm" mel med kerner/ tørret fruft/ nødder/ rosiner. Det er RIGTIG godt.


Iben  -  2009-08-07 18:30:35
Superlækre boller, både som beskreven ovenfor, men også hvis 200g hvedemel erstattes af henholdsvis 100g havregryn og 100g fuldkornshvedemel. Den yngste af børnene har lige præsteret at spise 5 stk. til eftermiddagsteen :o)


Tanja  -  2009-06-16 14:09:39
prøv tag noget mysli i, anbefales..


Kakiap  -  2009-04-27 01:34:11
Jeg skulle have noget med til hele gym. klassen, så jeg smækkede lige sådan en dej op om aftenen, og så lige ind i ovnen om morgene inden badet, og alle var vilde med dem, de er super lette jeg erstattede en del af hvedemelet med lidt rugmel, speltmel og hvedeklid og det gør dem rigtig dejlige og grove :D


Marianne  -  2008-10-25 16:45:20
hvis man sætter dem på pladen med to skeer, er det en fordel at dyppe skeerne i vand imellem hver bolle, så slipper dejen nent. Super gode boller forøvrigt.


Gitte  -  2008-08-27 17:08:04
Dem her bliver bestemt ikke flade. Men tricket kan måske være at man ikke skal sætte dem på pladen alt for lang tid før de skal bages. Til gengæld har jeg bagt dem i en silikonerugbrødsform og det kan ikke anbefals. Ej heller som et stort brød direkte på pladen. Jeg har super erfaring med alm. boller med denne opskrift.


twinmum  -  2008-08-05 16:45:26
kom groft salt ovenpaa lige inden bagning mums


fam. Kristensen  -  2008-07-22 09:34:53
OBS: Hvis du bruger silikoneforme, skal temp. være max 220 grade. Vi har også bagt dem en muffinsmetalform, som forindenn er smurt med olie.


fam. Kristensen  -  2008-07-21 20:01:11
En opskrift vi har prøvet mange gange (opskriften er bare fundet et andet sted). De bliver også super-gode hvis man kommer dejen i silikonebageforme. Ellers bliver de normalt meget flade.


helle  -  2008-01-28 21:36:24
MUUUmmm...de er bare super!det er nogle du laver når du lige skal til og ud af døren,gode,hurtige og bare de bedste!!!!