Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chokolademousselagkage

Chokolademousselagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Laura K

Indsendt :


Chokolademousselagkage, billede 4 Chokolademousselagkage, billede 1 Chokolademousselagkage, billede 2 Chokolademousselagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Chokoladekage:
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Chokolademousse:
250 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
8 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
6 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Appelsinskal, reven 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
4.5 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Den blødgjorte margarine røres sammen med sukkeret, rør derefter 1 æg i af gangen. bland smeltet chokolade resten af ingridienserne i og rør dejen godt sammen.

Hæld dejen i en springform ca. 24 cm i diameter og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 40-45 min.

Imens kagen er i ovnen laves choklademoussen:
Smelt chokoladen i et vandbad, samtidig piskes æggehvider stive, og fløden piskes til flødeskum.
Rør æggeblommerne med sukker og appelsinskal. Put chokoladen i lidt efter lidt, vend derefter flødeskum og æggehvider i blandingen.

Stil chokolademoussen koldt. Når kagen er kommet ud af ovnen, skal den afkøles.
Når chokolademoussen er stivnet en smule og kagen er kold, skæres kagen over vandret. Bunden lægges i bageformen, hæld et lag chokolademousse over, toppen af kage lægges på, og resten af chokolademoussen heældes over. Stil kage koldt, så chokolademoussen stivner helt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (23 stemmer)

Opskriften er vist 83208 gange,
og udskrevet 1269 gange.


Energi:
KJ total 29034 (6912 kcal)
KJ pr. Pers. 2903 (691 kcal)
Vægt ialt 2152 gram
Vægt pr. Pers. 215 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1349 KJ (321 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 16.5 gram
Kulhydrat 38.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anonymos  -  2015-11-18 10:52:45
God opskrift, men beklageligt med så mange stavefejl og kommafejl!


sumaya  -  2012-01-30 19:15:23
Den er god og dejlig men mousse den er ikk nem


Mette  -  2011-12-30 09:47:47
Man kan med fordel lave et lag med hindbærmousse.


  -  2011-11-03 16:00:04
så god og fin kage, og så er den så nem. :-) en klar vinder... :-)