Chokolademousselagkage

Chokolademousselagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Laura K

Indsendt :      Red:

Chokolademousselagkage, billede 4 Chokolademousselagkage, billede 1 Chokolademousselagkage, billede 2 Chokolademousselagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Chokoladekage:
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Chokolademousse:
250 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
8 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
6 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 spsk. Appelsinskal, reven 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
4.5 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Den blødgjorte margarine røres sammen med sukkeret, rør derefter 1 æg i af gangen. bland smeltet chokolade resten af ingredienserne i og rør dejen godt sammen.

Hæld dejen i en springform ca. 24 cm i diameter og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 40-45 min.

Imens kagen er i ovnen laves chokolademoussen:
Smelt chokoladen i et vandbad, samtidig piskes æggehvider stive, og fløden piskes til flødeskum.
Rør æggeblommerne med sukker og appelsinskal. Put chokoladen i lidt efter lidt, vend derefter flødeskum og æggehvider i blandingen.

Stil chokolademoussen koldt. Når kagen er kommet ud af ovnen, skal den afkøles.
Når chokolademoussen er stivnet en smule og kagen er kold, skæres kagen over vandret. Bunden lægges i bageformen, hæld et lag chokolademousse over, toppen af kage lægges på, og resten af chokolademoussen hældes over. Stil kage koldt, så chokolademoussen stivner helt.


karakterer:
Opskriften er vist 90291 gange,
og udskrevet 1369 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 28856 (6870 kcal)
KJ pr. Pers. 2885 (687 kcal)
Vægt ialt 2153 gram
Vægt pr. Pers. 215 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1339 KJ (319 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 16.5 gram
Kulhydrat 38.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anonymos  -  2015-11-18 10:52:45
God opskrift, men beklageligt med så mange stavefejl og kommafejl!

sumaya  -  2012-01-30 19:15:23
Den er god og dejlig men mousse den er ikk nem

Mette  -  2011-12-30 09:47:47
Man kan med fordel lave et lag med hindbærmousse.

  -  2011-11-03 16:00:04
så god og fin kage, og så er den så nem. :-) en klar vinder... :-)