Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Helenadej

Helenadej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Chi

Indsendt :



Ingredienser:
500 g.Hvedemel
12.5 g.Gær (en halv pakke)
2.5 dl.Kold Mælk
1 æg
40 g.Sukker
1 tsk.Salt
2 tsk.Kardemomme
100 g.Koldt smør
 ca. 1 ekstra håndfuld hvedemel
 
Opskrift:
Opløs gæren i mælken og rør æg, sukker, salt, kardemomme og det meste af melet i. ælt grundigt til en smidig og glat dej ved gradvist at tilsætte de sidste mel. (vægt angivelsen på melet er kun omtrentlig, og måske skal der tilsættes en smule mere eller mindre).
Bank smørret smidigt på bordet – brug en smule mel. Ælt derefter smørret i dejen sammen med den sidste håndfuld mel. Ælt, til dejen igen er smidig og glat. Stil dejen til hævning ved 5-10 g – for eksempel i køleskabet – natten over eller gerne op til 24 timer. Hvis dejen skal anvendes samme dag, skal den i stedet hæve ved stuetemperatur i 5-6 timer.
Skal den blandes med en anden dej, skal man gøre det før den nye dej stilles til hævning.


Tips:

Denne dej, udviklet af en tysk bager, bruger kransekagehuset til at blande i forskellige brød, blandt andet valnøddebrød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (13 stemmer)

Opskriften er vist 4367 gange,
og udskrevet 80 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu