Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Franske vafler eller Bodil Ipsenkage

Franske vafler eller Bodil Ipsenkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Dej:
125 g.hvedemel
100 g.smør eller margarine
0.5 dl.fløde
 
 Fyld:
 Franske vafler:
 Smørcreme:
125 g.smør eller margarine
50 g.florsukker
 fedtstoffet blødgøres og røres sammen med florsukker
 
 Fyld:
 Bodil Ipsenkage:
 Kagecreme
 Syltetøj og flødeskum røres i kagecremen
 
 Pynt:
 Bodil Ipsenkage:
 Glasur:
100 g.florsukker
2 spsk.kogende vand
 et par dråber gul frugtfarve
 
Opskrift:
Franske vafler 16 stk. Alle ingredienser æltes sammen til en ensartet dej, der sættes i køleskab i ca. 15 minutter. Dejen deles i 2 lige store stykker, der rulles tyndt ud til en firkant ca. 20x40 cm.

Af hvert stykke udstikkes ca. 16 stk. med et stort glas eller kagestikker ca. 10 cm. i diameter.

Strø lidt sukker på pergamentpapir. Kagerne pensles med æggestrygelse og vendes med denne side mod det udstrøede sukker. Sættes på plade med sukkersiden opad og prikkes med en gaffel.

Bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 8 minutter. Lægges sammen med smørcreme efter bagning.


Bodil Ipsenkage:
Dejen deles i 2 lige store stykker, der rulles ud i cirkelform med ca. 24 cm. i diameter (kan evt. udstikkes med lagkageform). Prikkes med en gaffel og sættes på pladen. Bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 15 minutter.

Når bundene er kolde, lægges de sammen med syltetøj og flødeskum blandet med kagecreme. Pyntes med glasur.

Tips:

874


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 9828 gange,
og udskrevet 155 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

carl erik aarøe  -  2015-07-01 08:17:00
Jeg kan huske vi lavede en bodil ibsen kage hvor der blev lavet en fromage eller rettere en god ting med forskelligt i der blev lavet dagen før hvor man så efterfølgende varmede det op for at komme fløde i kagen var butterdej findes opskriften vil jeg gerne havde den tak

Bodil F, Kbhvn  -  2013-07-10 19:30:34
I min barndom på Frederiksberg i fyrrene var Bodil Ipsen kagen en rektangulær kage udformet og bagt nøjagtigt som Napoleons kagen. Anvendelsen af flødeskum/creme og muligvist også anvenelse af syltetøj/ikke syltetøj eller hvid/chokolade glassur afgjorde, hvilken kage, der var tale om. Fordelingen husker jeg desværre ikke. Dette kun af hensyn til kages historie.