Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bodil Ipsenkage

Bodil Ipsenkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bodil Ipsenkage, billede 4 Bodil Ipsenkage, billede 1 Bodil Ipsenkage, billede 2 Bodil Ipsenkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
125 g.hvedemel
100 g.smør
0.5 dl.piskefløde
 
 Fyld:
1 brevKagecreme, pulver
5 dl.sødmælk
2.5 dl.piskefløde
 jordbærsyltetøj
 
 Glasur:
100 g.flormelis
2 spsk.vand
 gul frugtfarve
 
Opskrift:
Dej:
Alle ingredienser æltes sammen til en ensartet dej, der sættes i køleskab i ca. 15 minutter.

Dejen deles i 2 lige store stykker, der rulles ud i cirkelform med ca. 24 cm. i diameter (kan evt. udstikkes med lagkageform).

Prikkes med en gaffel og sættes på pladen. Bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 10 minutter.

Når bundene er kolde, lægges de sammen med syltetøj og flødeskum blandet med kagecreme.

Pyntes med glasur.

Glasur:
Flormelis røres med kogende vand og et par dråber gul frugtfarve.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 12357 gange,
og udskrevet 173 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

carl erik aarøe  -  2015-07-01 08:17:00
Jeg kan huske vi lavede en bodil ibsen kage hvor der blev lavet en fromage eller rettere en god ting med forskelligt i der blev lavet dagen før hvor man så efterfølgende varmede det op for at komme fløde i kagen var butterdej findes opskriften vil jeg gerne havde den tak

Bodil F, Kbhvn  -  2013-07-10 19:30:34
I min barndom på Frederiksberg i fyrrene var Bodil Ipsen kagen en rektangulær kage udformet og bagt nøjagtigt som Napoleons kagen. Anvendelsen af flødeskum/creme og muligvist også anvenelse af syltetøj/ikke syltetøj eller hvid/chokolade glassur afgjorde, hvilken kage, der var tale om. Fordelingen husker jeg desværre ikke. Dette kun af hensyn til kages historie.