Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Franskbrød med ymer eller quark

Franskbrød med ymer eller quark, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Ymer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Dej:
500 g.hvedemel
25 g.gær
25 g.smør eller margarine
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
0.5 dl.ymer eller quark
3 dl.mælk
 
Opskrift:
Mælken lunes, og heri opløses gæren, som dog ikke må varmes med. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er ensartet. Hæver på et lunt sted i ca. 15 minutter, tildækket.

Dejen formes til en kugle, der hviler i 2 minutter og formes til franskbrød og anbringes i en form. Efterhæver på et lunt sted i ca. 20 minutter, tildækket.

Ridses (ikke for dybt) og pensles med mælk. Bages på ovnens nederste rille ved 220 grader C i ca. 35 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

872


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (8 stemmer)

Opskriften er vist 15691 gange,
og udskrevet 405 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Karen  -  2009-12-29 08:33:16
Brødet holder sig blødt og lækkert meget længe