Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pistaciestang 02

Pistaciestang 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Nødder - Pistacienødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
4 dl.lunkent vand
50 g.gær
2 tsk.salt
0.5 tsk.peber
50 g.pistaciekerner (halvdelen gemmes til pynt)
300 g.sigtemel
350 g.hvedemel
 
 Pensling:
 Varmt vand
 Pistaciekerner
 


Opskrift:

Vandet kommes i en skål Gæren smuldres og røres i. Salt og peber tilsættes. 25 g. pistaciekerner hakkes og tilsættes sammen med sigtemel og hvedemel.

Dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt med. Dejen lægges i, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 45 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og deles i 5 stykker, der trilles i ca. 40 cm. lange stænger. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Stængerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver et lunt sted ca. 15 minutter.

Pensl med vand og ridses med en skarp kniv. De resterende pistaciekerner trykkes lidt ned i brødene.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Pistaciestængerne bages på midterste ovnribbe.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 8503 gange,
og udskrevet 94 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Carsten  -  2017-11-19 04:31:52
Jeg lavede brunkager og de blev faktisk rigtigt gode. Det eneste der er med dem er at dejen skal rulles meget tyndt ud, ellers bliver de for tykke som jeg fandt ud af. Problemet var bare at lortet blev ved med at hænge fast i bordet hvis det blev for tyndt, så mine blev altså lidt tykkere end normalt


Tess  -  2013-12-05 13:46:22
Helt fantastisk opskrift - især jødekagerne. Har lavet dem 11 gange nu, og det er et mega hit hos hele familien!


Lotte  -  2012-12-13 13:31:55
Super nem og dejlig opskrift. Tak og glædelig jul


Elisa  -  2012-12-09 22:37:27
Kan anbefalde jødekage opskrifter. De små unger hos os er helt vilde med dem. God opskrift og nem:)


Lisa  -  2011-12-07 13:02:32
Æggestrygelse, er æg der er pisket sammen, hvorefter det pensles oven på kagerne, så sukker og kanel kan hænge fast.


Maja  -  2011-05-25 10:38:25
det i opskriften skal i dejen


  -  2010-11-14 08:33:07
Skal det æg i opskriften så ikke i dejen, det er altså til at lave æggestrygelse af???


Per  -  2009-12-20 11:43:34
Æggestrygelse er et sammenpisket æg.


  -  2009-12-04 12:48:03
hvad er æggestrygelse???