Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chokoladekage med mokkatrøffel

Chokoladekage med mokkatrøffel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
110 g.mørk chokolade
2 kopperhvedemel
2 tsk.bagepulver
0.5 tsk.salt
0.5 dl.Kahlua
0.5 koprørsukker
8 spsk.smør
4 æg
0.5 vanillestang
1 kopcreme fraiche 38%
 Lidt smør og hvedemel til formene
 Cognac blandet med lidt sukkerlage
 
 Lys mokkatrøffel:
100 g.lys chokolade
1 kopcreme fraiche 38%
 
 Mørk mokkatrøffel:
450 g.mørk chokolade
2 koppercreme fraiche 38%
2 spsk.sukker
10 cl.varm stærk kaffe
4 spsk.blødt smør
 


Opskrift:

Smør 2 springforme med smør og drys dem med mel. Hæld det overskydende mel væk.

Dej:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. Sigt mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Kom kaffen i en lille gryde og lun den over svag varme. Pisk rørsukker og smør luftigt. Pisk æggene i et ad gangen. Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud og kom den i sammen med den smeltede chokolade. Tilsæt creme fraiche og sigt melet i. Hæld til sidst langsomt den lune kaffe i dejen og vend det hele til det er homogent. Hæld straks dejen i formene og bag kagen i ca. 45 minutter. Lad kagerne køle lidt af i formen før de tages ud for at afkøle helt på en rist. Flæk kagerne i hver 3 bunde når de er afkølet helt.

Lys mokkatrøffel:
Smelt den lyse chokolade og creme fraichen i en lille gryde under omrøring. Stil gryden til side.

Mørk mokka trøffel:
Hak den mørke chokolade meget fint og kom den i en skål. Bring creme fraichen i kog sammen med sukkeret. Hæld det over den mørke chokolade og tilsæt også kaffen under omrøring. Del massen i to portioner i hver sin skål. Rør den lyse chokolademasse i den ene skål. Rør halvdelen af det bløde smør i hver sin skål, når massen er 40 grader varm.

Samling:
Stænk hver bund med cognac-sukkerlage. Stryg med en paletkniv et tyndt lag lys trøffel ud over den første bund. Stryg et lag mørk trøffel på den anden bund og stryg et lag af den lyse trøffelmasse på toppen og siderne. Lagene skal være forholdsvis tynde. Gentag det samme med den anden kage. Stil kagerne køligt til de skal serveres.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (7 stemmer)

Opskriften er vist 10710 gange,
og udskrevet 156 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Zita Ahlehoff  -  0000-00-00 00:00:00
Tog meget lang tid at lave og kostede tæt på 200 kr i ingredienser. Smagte elendigt.